AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

GSL hangi dersler var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

GSL hangi dersler var?​

Anlaşma gereği, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, sosyoloji ve psikoloji dersleri Fransızca okutulur. Hazırlık sınıfında 22 saat Fransızca’nın yanı sıra 4 saat İngilizce dersi var. Eğitim dili Fransızca’nın yanında ikinci yabancı dil olarak İngilizce zorunlu.

Mekteb i Sultani yi kim kurdu?​

II. BayezidGalatasaray Lisesi / KurucusuII. Bayezid veya II. Beyazıt, Osmanlı İmparatorluğu’nun sekizinci padişahı. Babası Fatih Sultan Mehmed, annesi Sitti Mükrime Hatun ya da Emîne Gül-Bahar Vâlide Hatûn’dur. Yavuz Sultan Selim’in de babasıdır. Vikipedi

Mekteb i Sultani ne zaman kuruldu?​

Mekteb i Sultani ne zaman kuruldu?
1481, Beyoğlu, İstanbulGalatasaray Lisesi / Kuruluş tarihi

GSL ne demek?​

GSL ne demek?
galatasaray lisesi’nin kısaltmasıdır. dısarıdakı ınsanlar tarafından pek de fazla kullanılmaz bu kısaltma.

Galatasaray Lisesi kazanmak için ne yapmalıyım?​

Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi’ni tercih edebilmeniz için Milli Eğitim Bakanlığının her yıl yapacağı 8. Sınıf Merkezi Sınavına girmeniz ve iyi bir 8.sınıf merkezi sınav puanına sahip olmanız gerekiyor.

Galatasaray Lisesi hazırlık sınıfı kaç yıl?​

Galatasaray Lisesi’ne on dört yaşında giren öğrencilerin ilk iki yılı yoğun bir Fransızca eğitimi programıyla geçer. Lise programı 10, 11 ve 12. sınıflara denk gelen üç yıllık bir programdır.

Galatasaray Lisesi mezunları nereyi kazandı?​

Galatasaray Lisesi mezunları nereyi kazandı?
Lisans Programları Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi mezunları en çok sayıda Koç Üniversitesi (21), Bahçeşehir Üniversitesi (18), Boğaziçi Üniversitesi (14), İstanbul Üniversitesi (10) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (7) lisans programlarına girmişlerdir.

Galatasaray Lisesi icin kac net gerekir?​

Galatasaray Lisesi icin kac net gerekir?
Geçen yıl 499 puanla öğrenci alan Türkiye’nin en iyi liselerinden biri olduğu için nerdeyse ful yapmak gerekir. Unutmayalım ki 3 yanlış bir doğruyu götürecektir. Buna göre maksimum 1 arası yanlış yapılabilir.

Galatasaray Lisesini Kazanmak için kaç puan gerekiyor?​

2019-2020 öğretim yılı kontenjanı toplam 100 oldu. Lisenin ilk merkezi yerleştirme puanı 500. İki kez yapılan nakil sürecinde de okulun LGS yerleştirme puanı değişmedi, 500 olarak kaldı.

Galatasaray Lisesi'nde hangi derslerin olduğunu paylaşayım:

Anlaşma gereği, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, sosyoloji ve psikoloji dersleri Fransızca okutulur. Hazırlık sınıfında ise 22 saat Fransızca ve 4 saat İngilizce dersi var. Ayrıca, eğitim dili Fransızca'nın yanında ikinci yabancı dil olarak İngilizce de zorunludur.

Galatasaray Lisesi'nin kurucusu ise II. Bayezid'dir ve kuruluş tarihi 1481'dir. Galatasaray Lisesi'nin kısaltması olan "GSL" genellikle dışarıdan gelenler tarafından pek kullanılmaz.

Galatasaray Lisesi'ni kazanmak için, Milli Eğitim Bakanlığının her yıl yapacağı 8. Sınıf Merkezi Sınavına girmeniz ve iyi bir 8. sınıf merkezi sınav puanına sahip olmanız gerekmektedir. Hazırlık sınıfı ise toplamda 2 yıl sürmektedir.

Galatasaray Lisesi'nden mezun olan öğrenciler genellikle Koç Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin lisans programlarına kabul olmaktadırlar.

Geçen yıl 499 puanla öğrenci alan Galatasaray Lisesi'nin, Türkiye'nin en iyi liselerinden biri olduğu için nerdeyse tam puan almak gerekmektedir. 1 veya daha az yanlış yapılabilir. Lisenin ilk merkezi yerleştirme puanı 500 olmuştur ve bu puanı tutturmak önemlidir.

Galatasaray Lisesi'nin geçtiğimiz öğretim yılında öğrenci alan kontenjanı toplamda 100 idi ve LGS yerleştirme puanı 500 olarak belirlenmiştir. Başarılar dilerim!

Geri