AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Grup 4 biyolojik risk etmenleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Grup 4 biyolojik risk etmenleri nelerdir?​

ç) Grup 4 biyolojik etkenler: İnsanda ağır hastalıklara neden olan, çalışanlar için ciddi tehlike oluşturan, topluma yayılma riski yüksek olan ancak etkili korunma ve tedavi yöntemi bulunmayan biyolojik etkenler.

İnsanda hastalığa yol açma ihtimali bulunmayan biyolojik etkenler hangi Gruptandir?​

a) Grup 1 biyolojik etkenler: İnsanda hastalığa yol açma ihtimali bulunmayan biyolojik etkenler. b) Grup 2 biyolojik etkenler: İnsanda hastalığa neden olabilen, çalışanlara zarar verebilecek, ancak topluma yayılma olasılığı olmayan, genellikle etkili korunma veya tedavi imkânı bulunan biyolojik etkenler.
Işveren Tedaviye rağmen uzun süreler boyunca tekrarlayan kaç yıl saklar?
c) Sağlık gözetiminin yapıldığı bu durumlarda, kişisel tıbbi kayıtlar, maruziyetin son bulmasından sonra en az 10 yıl süre ile saklanır. Bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin (b) bendinde belirtilen özel durumlarda kişisel tıbbi kayıtlar bilinen son maruziyetten itibaren 40 yıl süre ile saklanır.
Aşağıdakilerden hangisi biyolojik riskli işyerlerinden biri değildir?
Soru 604- Aşağıdakilerden hangisi Biyolojik riskli işyerlerinden değildir? Akü fabrikası.

Biyolojik etkenlere maruz kalan çalışanların dosyası en az kaç yıl saklanır?​

b) Bu liste ve kayıtlar maruziyet sona erdikten sonra en az 20 yıl saklanır. Aşağıda belirtilen enfeksiyonlara neden olabilecek biyolojik etkenlere maruziyette, bu liste, bilinen son maruziyetten sonra en az 40 yıl boyunca saklanır; 1) Kalıcı veya gizli enfeksiyona neden olduğu bilinen biyolojik etkenlere maruziyette.

Işveren hangi durumda kayıtlarını en az 15 yıl saklar?​

Buna göre; “İşveren ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla; İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklar.
Biyolojik etkene maruz kalanlarin kayitlari en az kaç yil Saklanmalidir?
Maruz Kalan Ġşçilerin Listesi: Biyolojik etkenlere maruz kalan işçilerinin listeleri aşağıdaki esaslara göre tutulmalıdır. uygun olarak, b) Bu liste ve kayıtlar maruziyet sona erdikten sonra da en az 20 yıl saklanmalıdır. maruziyette ise bu liste, bilinen son maruziyetten sonra en az 40 yıl boyunca saklanmalıdır.
 
Geri
Üst