Grissini Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Grissini Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya ,ılık su ,şeker karıştırılır, maya eridikten sonra tereyağ ,yoğurt ,tuz, yumurta da eklenir.
Yumurtalardan 1 adedinin sarısını üzerine ayıralım .
Unuda denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
30 dakika mayalandıralım sonrasında minik bezelere ayıralım.
İnce çubuklar yapıp ılık fırına 160 derece alt üst ayarda 30 -35 dakika pişirelim.
Çocuklara gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz tuzlu atıştırmadık.
Kahvaltıda acı sosla yahut rastgele bir taban soslara da çok yakışıyor.
Grissini Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Grissini Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya ,ılık su ,şeker karıştırılır, maya eridikten sonra tereyağ ,yoğurt ,tuz, yumurta da eklenir.
Yumurtalardan 1 adedinin sarısını üzerine ayıralım .
Unuda denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
30 dakika mayalandıralım sonrasında minik bezelere ayıralım.
İnce çubuklar yapıp ılık fırına 160 derece alt üst ayarda 30 -35 dakika pişirelim.
Çocuklara gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz tuzlu atıştırmadık.
Kahvaltıda acı sosla yahut rastgele bir taban soslara da çok yakışıyor.
Grissini Tanımı Fotoğraflı Yapılışı