Gril Tavada Uskumru Buğlama Tanımı İçin Gereçler
3 adet uskumru fileto
6 adet kuru soğan
2 adet limon
1 büyük domates (küçük ise 4 tane )
1 adet kapya biber
8 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı tuz
Gril Tavada Uskumru Buğlama Tanımı Yapılışı
Balıklar yıkanıp suyu süzülür yıkanır.
Balıklar ikiye bölünür, tuzladığımız balıklar dolaba kaldırılır.
Altı adet soğan halka şekilinde doğranır.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ile tavada pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Pişireceğimiz tavaya balıkları diziyoruz.
Kavurduğumuz soğanları balıkların üzerine paylaştırıyoruz.
Bir adet domatesi yuvarlak biçimde kesip soğanların üzerine diziyoruz.
Maydonozu da tıpkı biçimde balıkların üzerine yani domateslerin üzerine paylaştırıyoruz.
Limonları yuvarlak kesip onları da maydanozların üzerine diziyoruz.
Son olarak sarımsakları ortalarına dağıtıyoruz isteğe bağlı olarak tuz atabilirsiniz.
Not ;ben gril tavada yaptım yapışmayan.Kapaklı bir tavada olursa daha âlâ oluyor buharda piştiği için tavanın kapağını sık sık açamayınız.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
O kadar hafifki diyet yapanlar için bile.
Ülkü bir tanım.
3 adet uskumru fileto
6 adet kuru soğan
2 adet limon
1 büyük domates (küçük ise 4 tane )
1 adet kapya biber
8 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı tuz
Gril Tavada Uskumru Buğlama Tanımı Yapılışı
Balıklar yıkanıp suyu süzülür yıkanır.
Balıklar ikiye bölünür, tuzladığımız balıklar dolaba kaldırılır.
Altı adet soğan halka şekilinde doğranır.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ile tavada pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Pişireceğimiz tavaya balıkları diziyoruz.
Kavurduğumuz soğanları balıkların üzerine paylaştırıyoruz.
Bir adet domatesi yuvarlak biçimde kesip soğanların üzerine diziyoruz.
Maydonozu da tıpkı biçimde balıkların üzerine yani domateslerin üzerine paylaştırıyoruz.
Limonları yuvarlak kesip onları da maydanozların üzerine diziyoruz.
Son olarak sarımsakları ortalarına dağıtıyoruz isteğe bağlı olarak tuz atabilirsiniz.
Not ;ben gril tavada yaptım yapışmayan.Kapaklı bir tavada olursa daha âlâ oluyor buharda piştiği için tavanın kapağını sık sık açamayınız.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
O kadar hafifki diyet yapanlar için bile.
Ülkü bir tanım.