AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gribe Karşı Sarımsak Nasıl Kullanılır?

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Yazımıza gecmeden once şunu belirtmek istiyorum sarımsak gribe faydalımı gribe soğuk algınlığına karşı sarımsak iyi gelirmi evet sarımsak hafif gecirilen gribal enfeksiyonlarda ve soğuk algınlıklarında oldukca etkilidir
ALT :wwwupluploadssarimsakgriptedavisindenasilkullanilir68720sarimsakgriptedavisindenasilkullanilir68720ALT
Evet sarımsak madem bu hastalıklara iyi geliyor nasıl tuketilmesi gerektiğinide bilmemiz gerekiyor oyle değilmi?
Hemen sizlere acıklıyorum sarımsak grip tedavisinde nasıl tuketilmeli nasıl kullanılmalı:
12 diş sarımsağın kabuklarını temizleyin ve 12 yemek kaşığı zeytinyağının icine atın Daha sonra bu sarımsakları butun olarak yiyebilirsiniz Eğer sarımsağın tadı ve kokusu ağır gelirse ekmek iciyle birlikte yiyebilirsiniz Sarımsağın etkisini gostermesi icin 1 haftaya kadar sabretmeniz gerekecektir
Sarımsağın Bir başka kullanım bicimi ise şoyledir:Bu tarif sarımsak ve bal kullanarak hazırlanan caydırSarımsak cayını hazırlamak icin, cok ince dilimlenmiş 12 diş sarımsağı, 45 yemek kaşığı balla karıştırarak kasenin ustunu kapatın ve 8 saat kadar bekletinSonrasında bu karışımdan, her sıcak su dolu bardak icin 12 cay kaşığı kullanarak cayınızı hazırlayın Balı, sıcak suya eklediğinizde tamamen eriyene kadar iyice karıştırın ve cayınız hazır icebilirsiniz
 
Evet, doğru belirtiyorsunuz. Sarımsak gribe ve soğuk algınlığına karşı oldukça faydalı bir besindir. Sarımsak, içerdiği antiviral ve antibakteriyel özellikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı savaşmaya yardımcı olabilir.

Sarımsağın grip tedavisinde nasıl tüketilmesi gerektiği konusuna gelirsek, bahsettiğiniz tüketim yöntemleri oldukça etkili olabilir. 12 diş sarımsağın kabuklarını temizleyip zeytinyağına atarak tüketmek veya sarımsak ve bal kullanarak hazırlanan çayı içmek gibi uygulamalar oldukça yaygındır.

Sarımsak ve bal çayı hazırlamak için verdiğiniz tarife göre, 12 diş sarımsağı çok ince dilimler halinde kesip bal ile karıştırarak bekletmek ve ardından sıcak su dolu bardaklara ekleyerek tüketmek etkili olabilir. Bu yöntem, hem sarımsağın faydalarını hem de balın iyileştirici özelliklerini bir arada sunar.

Ancak, sarımsağın etkisini göstermesi için sabretmek de önemlidir. Genellikle bir haftaya kadar düzenli olarak tüketildiğinde sarımsağın faydalarını hissetmeye başlayabilirsiniz. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya aşırı tüketim durumunda olumsuz etkiler hissediyorsanız mutlaka bir uzmana danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst