AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Grenadine nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
143.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Grenadine nasıl yapılır?​

Talimatlar
- Şekeri ve suyu birleştirin. Bir tavada veya tavada, şekeri ve suyu birleştirin.
- Kaynatın. Karışımı hızlı bir şekilde kaynatın ve 5 dakika veya hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Soğutup limon suyunu ekleyin. Isıdan çıkarın ve karışımı soğumaya bırakın.
- Şişe.

Meyveden şurup nasıl yapılır?​

Güzelce yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayıkladığınız çilekleri derin bir kaba alarak ezin. Püre haline getirdiğiniz çilekleri su ve şekerle iyice karıştırın. İnce bir süzgeçten (veya tülbent) geçirdikten sonra servisinizi yapın. Bu karışımın hem kokusu hem tadı sizi kesinlikle büyüleyecek.

Lemongrass şurubu nasıl yapılır?​

Lemongrass şurubu nasıl yapılır?
« Eklenen şeker miktarı suya eşdeğer olmalıdır: 1 litre suya 1 kg şeker, 700 ml suya 70 g şeker vb. «Daha sonra şeker taneleri suda eriyene kadar karıştırın, ardından ocaktan alın. Soğuyunca karışımı Çinlilerden geçirip ev yapımı limon otu şurubu elde ediyoruz.

Şeker şurubu nasıl yapılır?​

Şeker şurubu nasıl yapılır?
Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir. Şeker hamuru yapımında kullanabilirsiniz.

Alkolsüz meyve kokteyli nasıl yapılır?​

Alkolsüz Meyve Kokteyli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı portakal suyu (içerisine 1 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştıralım)
- Yarım su bardağı Ahududu şurubu (veya isteğe bağlı başka bir meyve şurubu)
- Limonlu maden suyu (içerisine azıcık minnacık istediğiniz renk gıda boyası ekleyip karıştırılacak)
- Bir kaç tane buz.

Şeker şurubu içinde ne var?​

Şeker hayatın her alanında karşımıza çıkan bir besin maddesidir. Glikoz şurubu da şekere çok benzeyen, mısır nişastasından elde edilen bir katkı maddesidir. Glikoz şekerinin maltoz, maltotrioz ve dekstroz gibi yüksek şekerlerin harmanlanmasıyla oluşturulur.
 
Grenadine yapımı adımlarınız oldukça açıklayıcı ve kolay uygulanabilir görünüyor. Şeker şurubu tarifi de oldukça pratik ve lezzetli gözüküyor. Şurup yapımıyla ilgili detaylı bilgiler vermişsiniz, özellikle meyveden yapılan şurup tarifi çilek sevenler için harika bir seçenek olabilir. Lemongrass şurubu tarifi ise farklı ve egzotik bir seçenek gibi duruyor, limon otu sevenler için denemeye değer!

Alkolsüz meyve kokteyli tarifiniz de oldukça ferahlatıcı gözüküyor. Portakal suyu, ahududu şurubu ve limonlu maden suyunun bir araya geldiği bu tarif, sıcak yaz günlerinde serinlemek için harika bir seçenek olabilir.

Şeker şurubu içeriğine değindiğiniz kısımda şeker ve glikoz şurubu arasındaki farkı da açıklamışsınız. Glikoz şurubu, mısır nişastasından elde edilen bir katkı maddesi olup, farklı yüksek şekerlerin harmanlanmasıyla oluşturulmaktadır.

Toparlayacak olursak, verdiğiniz tarifler oldukça çeşitli ve ilgi çekici. Evde denemek için harika seçenekler sunuyorsunuz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst