- Konu Yazar
Greenfield nedir ne işe yarar?
Greenfield projeler, Herhangi bir kısıt olmaksızın, yeni bir ortamda sıfırdan bir proje yapılan projelerdir. Yani herhangi bir eski sistemin upgrade edilmesi ya da tekrar düzenlenmesi değil, yeni bir sistem kurulmasıdır. Örnek bir proje olarak, SAP dışında bir ERP kullanan bir şirkete SAP implemente edilmesi olabilir.Green Field Brown Field ne demek?
örneğin var olan ve eski moda bir mimari üzerine kurulu bir projeye eklediğiniz özellikler brownfield project iken tasarımına sıfırdan başlanan, en yeni tekniklerin geriye doğru uyumluluk gözetilmeksizin uygulanabileceği projeler greenfield’dır.Greenfield Investment ne demektir?
Greenfield Investment ne demektir?Greenfield Yatırım, bir doğrudan yabancı yatırım şeklidir ve genel olarak bir firmanın dış pazarlara girmek için, başka bir ülkede sıfırdan yatırım yaparak üretim ve operasyonlarını genişletmesi şeklinde tanımlanmaktadır.
Brownfield Yatırım nedir?
Kahverengi Alan (boz alan) Yatırımları, mevcut durumda faal olan bir tesis ya da firmayı satın alma veya kiralama biçiminde gerçekleşen bir doğrudan yabancı Sermaye yatırım türüdür.Brownfield Yatırım ne demek?
Ü.V.Y.Z. Kahverengi Alan (boz alan) Yatırımları, mevcut durumda faal olan bir tesis ya da firmayı satın alma veya kiralama biçiminde gerçekleşen bir doğrudan yabancı Sermaye yatırım türüdür.Brownfield Investment nedir?
Brownfield Investment nedir?Brownfield Yatırım, bir doğrudan yabancı yatırım şeklidir ve genel olarak bir firmanın dış pazarlara girmek için, başka bir ülkede halihazırda üretim yapan/hizmet veren bir projeye veya aktif olmayan fakat mevcut bir tesise yatırım yaparak üretim ve operasyonlarını genişletmesi şeklinde tanımlanmaktadır.
Greenfield Yatırım ne demek?
Greenfield yatırımı, GI bir tür doğrudan yabancı yatırım türüdür. Greenfield yatırımında bir şirket ana merkezinin dışında başka bir ülkede üretim ve operasyonlarını gerçekleştirir.Greenfield yatırım ne demek?
Kahverengi yatırım nedir?
Kahverengi yatırım nedir?Kahverengi alan yatırımları ise yeşil alan yatırımları ile satın alma yatırımlarının bir karması şeklindedir. Bu tip yatırımlarda, yabancı bir şirket genellikle pazara erken girmek ve yerli işletmenin pazar payını kullanmak gibi amaçlarla ülkeye yerli bir şirketi satın alarak giriş yapar.