AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Greçka Pilavı (Karabuğday)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Greçka Pilavı (Karabuğday) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı greçka
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
İsteğe bağlı karabiber,pul biber, kuru nane, kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 ufak domates rendesi

Greçka Pilavı (Karabuğday) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdayları suda ıslatıyoruz.
Biraz kabarmasını bekliyoruz.
Tenceremize zeytinyağ ve ince doğranmış soğan ve sarmısakları alıp yumuşayıncaya kadar çeviriyoruz.
Bu aşamada baharatlar ve salçayıda katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
Domates rendesi ve 3 bardak sıcak su ekliyoruz. İsteyen 1 bardağını tavuk suyu ekleyebilir.
Kaynayınca buğdayları süzüp ekliyoruz.
Tuz ilave edip altını kısarak pişmeye bırakıyoruz.
Tane tane olunca bir parça kağıt havlu kapatıp dinlendiriyoruz.
Yanına tavuk ve salata ile çok lezzetli ve sağlıklı bir öğün oluyor.
Hepinize afiyet olsun

Greçka Pilavı (Karabuğday) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst