AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Great bursu nedir?

Editör

Yeni Üye

Great bursu nedir?​

GREAT Bursları, Birleşik Krallık üniversitesinde bir yıllık lisansüstü eğitimi almak isteyen 18 ülkedeki öğrencilere sunulan bir burs programıdır. Her bir burs, yüksek lisans eğitim ücretini karşılamak üzere 10 bin Sterlin değerindedir.

YÖK yüksek lisans bursu ne kadar?​

YÖK yüksek lisans bursu ne kadar?
Yüksek lisans bursu 1750 liradan 2 bin 300 liraya yükseltilirken, 2 bin 900 lira olan doktora bursu ise 3 bin 500 lira yapıldı. YÖK tarafından verilen burslardan her yıl yaklaşık 9 bin öğrencinin yararlandığı bildirildi.

Chevening bursu hangi bölümler?​

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, gazetecilik ve medya çalışmaları, iktisat, Avrupa çalışmaları, insan hakları ve uluslararası hukuk, göç ve enerji çalışmaları, savunma çalışmaları ve çevre çalışmaları şeklinde sıralanan program listesindeki herhangi bir bölümde yüksek lisans eğitimi görmek isteyen öğrenciler.

British Council bursu nedir?​

British Council bursu nedir?
British Council’in mühendislik, hukuk, işletme, sanat ve tasarım ve bilgi teknolojileri dahil pek çok alanda, Birleşik Krallık’taki 11 farklı üniversite ile birlikte yürüttüğü bir lisansüstü burs programıdır.

YÖK Yüksek Lisans bursu Nasıl Alınır?​

Burs Başvuru Şartları: T.C. vatandaşı olmak. ÖSYM Başkanlığı’nca yapılan 2021 YKS sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak. Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer almış olmak.

Chevening bursu neleri kapsar?​

Chevening bursu neleri kapsar?
Chevening Bursu Neleri Kapsamaktadır?
- Üniversite eğitim ücreti (MBA programları için £22,000’a kadar)
- Aylık yaşam giderleri.
- Birleşik Krallık’a gidiş-dönüş seyahat ücreti.
- Vize başvurusu maliyeti (1 vize başvurusu için geçerlidir)
- Birleşik Krallık’taki Chevening etkinliklerine katılım kapsamındaki harcamalar.

Marie Curie bursu ne kadar?​

Türkiye’deki üniversitelerde görev yapıp, 12-24 ay arası bir süre boyunca ayda €5980 Euro burs alarak yurtdışında (Avrupa’da veya Avrupa dışında) araştırma yapmak isteyen akademisyenler için 2-gün süren uygulamalı Marie Curie Proje Yazma-Sunma Eğitimi hazırlandı.

GREAT Bursları, Birleşik Krallık'ta bir yıllık lisansüstü eğitim almaya hak kazanan öğrencilere yönelik bir burs programıdır. Her bir burs, yüksek lisans eğitim ücretini karşılamak üzere 10 bin Sterlin değerindedir. Yani bu burs programı, öğrencilere maddi destek sağlayarak eğitimlerini finanse etmelerine yardımcı olmaktadır.

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından verilen yüksek lisans bursları, öğrencilere maddi destek sağlayarak yüksek lisans veya doktora eğitimlerini sürdürmelerine olanak tanır. Yüksek lisans bursu 1750 liradan 2 bin 300 liraya yükseltilirken, doktora bursu ise 2 bin 900 liradan 3 bin 500 liraya çıkarılmıştır. Yaklaşık 9 bin öğrencinin bu burslardan her yıl faydalandığı belirtilmektedir.

Chevening bursu ise bir burs programı olup, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, gazetecilik, iktisat, insan hakları, uluslararası hukuk gibi alanlarda yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere yöneliktir. Bu program kapsamında öğrencilere finansal destek sağlanır ve eğitimleri desteklenir.

British Council bursu da farklı alanlarda lisansüstü eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik bir burs programıdır. Mühendislik, hukuk, işletme, sanat ve tasarım gibi birçok alanda eğitim almak isteyen öğrencilere finansal destek sunulmaktadır.

Marie Curie bursu ise Türkiye'deki üniversitelerde görev yapan akademisyenlere yöneliktir. Bu burs programı, yurtdışında (Avrupa veya Avrupa dışında) araştırma yapmak isteyen akademisyenlere maddi destek sağlar. 12-24 ay arası bir süre boyunca aylık €5980 Euro burs almalarını sağlar ve araştırmalarını destekler.

Burs programları, eğitim hayatını olumlu yönde etkileyen ve öğrencilere maddi destek sunan önemli kaynaklardır. Her bir burs programının farklı kapsamı ve hedef kitlesi bulunmaktadır.

Geri