AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Graves hastaligi kendiliginden gecer mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Graves hastalığı kendiliğinden geçer mi?​

İlaçlarla hastalığın tamamen iyileşme olasılığı P civarındadır. Döküntü, eklem ağrısı, karın ağrısı gibi yan etkileri de vardır. Bu ilaçlar hormon üretimini azaltmaz, hormonların vücut üzerindeki etkisini engeller. Çarpıntı, terleme, sinirlilik, kas zayıflığı gibi belirtileri yatıştırır.

Graves hastalığına ne iyi gelir?​

Melisa otu (limon otu), mayasıl otu, aslan kuyruğu bitkisi, kurtayağı bitkisi gibi bazı bitkilerin; yapılan hayvan çalışmalarında tiroid hormon düzeylerini çeşitli mekanizmalarla azaltarak hipertiroidide etkili olduğu gösterilmiştir.
Hipertiroidi nasıl tedavi edilir?
Hipertiroidi tedavisi. Hipertiroidi tedavisinde ilaç, radyoaktif iyot ve cerrahi yöntemler yer alır. Tedaviye, hipertiroidinin neden oluştuğuna bağlı olarak karar verilir. Yaş, fiziksel durum, hastalığın ciddiyeti de hangi tedavi yönteminin kullanılacağını belirlemede etkilidir.
Graves ilaçla tedavi edilir mi?
Hastalığın tedavisi antitiroit ilaçlar, radyoaktif iyot ve cerrahi tedaviyle yapılabiliyor. Özellikle 40 yaş altında iyot tedavisi ile olumlu sonuçlar alınıyor. Eğer hastalık diğer yöntemlerle kontrol edilemezse ameliyat tercih ediliyor.

Graves hastalığı kanser mi?​

Öncelikle şu iyi anlaşılmalıdır ki, Graves bir tür kanser değildir. Vücudun kendi kendine başlattığı bir iltihaptır.

Graves hastalığı ne yememeli?​

Öncelikle iyot değeri yüksek olan besinlerden uzak durulması gerekilir. Çünkü iyot, tiroit hormonunun salgılanmasını artıran bir elementtir. Bu noktada iyotlu tuz, soya sütü, soya proteini, soya fasulyesi, yumurta sarısı, süt ürünleri, deniz ürünleri tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.
Graves hastalığı hangi hormonla ilgili?
Graves hastalığı, bu bezlerden aşırı miktarda tiroid hormonu salgılanmasına bağlı olarak gelişen bir otoimmün hastalıktır. Hipertiroidizme sebep olur, bir diğer deyişle bir hipertiroidi çeşididir.
Göz büyümesi geçer mi?
Göz Bulgularının Seyri Gözlerdeki büyüme veya hastalık % 66 hastada, yani çoğu kişide, hipertiroidi tedavisi sırasında (Propiltiourasil veya Metimazol ilaçları kullanırken) düzelir ve gerileme olur, ancak % 8’inde düzelme olmaz ve göz belirtilerinde artma olabilir.
Bağışıklık sistemi hastalığı olarak bilinen graves hastalığında, vücut kendi kendine reaksiyon gösterir. Aşırı hormon salgılanır, metabolizma çok hızlanır, nabız yükselir, kişi kilo alamaz hale gelir. Bu durum giderek yaşamı tehdit eden ciddi bir rahatsızlığa dönüşür.
Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen bu hastalık her yaşta görülebilmekle birlikte genellikle kadınlarda ve 40 yaş altında daha sık görülür. Tedavi edilmediği takdirde ikincil olarak ortaya çıkabilen farklı hastalıklara yol açarak ölümcül olabilmektedir.
 
Geri
Üst