AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Granit kek kalibi iyi mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.885
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Granit kek kalıbı iyi mi?​

Granit kek kalıpları hem ekonomik olmaları açısından hem de kekleri tam kıvamında kabartmaları nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız ki yapışma riski ortadan kalksın. Uzun süre kullanıbilen kek kalıplarından onlar.

Kelepçeli kek nasıl yapılır?​

Yumurta ve şeker köpüren kadar çarpılır. Daha sonra sıvı malzemeler eklenir un ilavesinden sonra hamurlar ikiye ayrılır ve bir hamura kakao ilave edilir. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilir ve hamurlardan birer kepçe alınarak ortadan başlayıp sırasıyla dökülür. 180 derecede kontrollü olarak pişirilir.

Kelepçeli kek kalıbı ile neler yapılır?​

Kelepçeli kek kalıbı ile neler yapılır?
Kelepçeli Kalıpta Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
- Kakaolu-Sade Kalıpta Kek (videolu)
- Sandviç Kek (Whoopıe Kek)
- Kremalı Havuçlu Kek (Tart Kalıbında)
- 15 Dakikada Tart Kalıbında Islak Kek.
- Tart Kalıbında Kakaolu Kremalı Kek.
- Kek Kalıbında Browni Lezzetinde Islak Kek (Lezzeti Muhteşem)
- Cevizli Kek (Starbucks Keki)

26 cm kek kalıbı nasıl ölçülür?​

Yuvarlak fırın kapları 24, 26, 30 cm’lik vs şeklinde satılır. Bu rakam kabın çapıdır. Bunu ikiye bölerek yarı çapını bulabilirsiniz. Daire için alan ölçüm formülü; π x r2 dir. 30 cm’lik bir fırın kabının alanını hesaplamak için yapmanız gereken şudur kısacası; Yarıçapını bul: 30/2=15.

Cheesecake için hangi kalıp?​

Kalıp seçimine dikkat! Şeklinin muhafaza edilebilmesi ve kolay çıkabilmesi için mutlaka kelepçeli kalıp kullanın.

Granit döküm kek kalıbı yağlanır mı?​

Granit döküm kek kalıbı yağlanır mı?
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır. *Yıkanmadan önce soğuması beklenmelidir. Sıcakken direk suya maruz bırakıldığında ürünün yapışmaz yüzeyi hasar görebilir.

Kelepçeli kek kalıbı nasıl kullanılır?​

Harcı kalıp içerisine dökmeden önce kelepçe bölümünü tabana tam oturacak şekilde yerleştirerek kalıbı sabit bir forma getirmeniz gerekir. Kek piştikten sonra belirli bir süre kekin ve kalıbın oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra kelepçeyi açarak keki sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
 
Granit kek kalıpları, ekonomik olmaları ve kekleri tam kıvamında kabartmaları nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yapışmalarını engellemek için yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız. Ayrıca, granit kek kalıpları uzun süre kullanılabilen dayanıklı ürünlerdir.

Kelepçeli kek yaparken yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, sıvı malzemeler eklenir ve un ilave edilir. Hamur ikiye ayrılır, birine kakao eklenir. Kalıbın altına yağlı kağıt serilir ve hamurlar sırayla dökülerek 180 derecede pişirilir.

Kelepçeli kek kalıbı ile farklı tarifler deneyebilirsiniz. Örneğin kakaolu-sade kek, sandviç kek (whoopie kek), kremalı havuçlu kek (tart kalıbında), 15 dakikada tart kalıbında ıslak kek, tart kalıbında kakaolu kremalı kek, kek kalıbında browni lezzetinde ıslak kek ve cevizli kek gibi tarifler yapabilirsiniz.

26 cm kek kalıbının ölçümü için kabın çapını ikiye bölerek yarı çapı bulabilirsiniz. Daire için alan ölçüm formülü π x r²'dir. Örneğin, 30 cm'lik bir fırın kabının alanını hesaplamak için yarıçapını (30/2=15) bulmanız gerekmektedir.

Cheesecake yaparken, kelepçeli kalıp tercih etmeniz şeklinin muhafaza edilmesi ve kolay çıkartılması açısından önemlidir.

Granit döküm kek kalıbını kullanmadan önce deterjanla yıkayıp iyice kurulamalısınız. Daha iyi pişirme için az miktarda yağla yağlayabilirsiniz. Yıkamadan önce kalıbın soğumasını beklemelisiniz, aksi takdirde yapışmaz yüzey hasar görebilir.

Kelepçeli kek kalıbını kullanırken, kelepçe bölümünü tabanın tam altına yerleştirmelisiniz. Kek piştikten sonra bir süre oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra kelepçeyi açarak keki sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
 
Geri
Üst