AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Grade 3 reflu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Grade 3 reflü nedir?​

Varis hastalığının üç derecesi vardır : Takip edilmesi gerekir. Grade 3 venöz yetmezlik: Yapılan tetkik sırasında hastanın ıkınmasının başlangıcında başlayan ve ıkınma bitene kadar devam eden reflü akım izlenir. Tedavi edilmesi gereklidir.

Reflü ameliyatla düzelir mi?​

Genellikle reflü diyeti başta olmak üzere yaşam tarzı değişiklikleri ile başlayan ilaç tedavisinin yeterli olmadığı ve hastalığın ağır seyrettiği durumlarda reflü ameliyatı yapılabilir. Reflü cerrahisi, ilaç kullanımının hastalığı geçirmediği durumlarda yapılır.

Reflü ameliyatı riskli mi?​

Reflü ameliyatı riskli mi?
İşlem hastaların büyük bir ekseriyetinde sorunsuz atlatılır. Anatomik komşulukları nedeniyle yemek borusu, mide, karaciğer ve dalak gibi organlar işlem alanında yer alır. Ameliyatta bu organlarda yaralanma, kanama riski oldukça nadirdir. Deneyimli serilerde %1’in altındadır.

VSM çapı ne kadar olmalı?​

——–Normal VSM çapı 3.5-4.5 mm (1-7 mm) olabilir. Derin fasiya üzerinde uzanır, derin ve superficial fasia arasında bulunur.

Reflü ameliyatı ne zaman iyileşir?​

Reflü ve mide fıtığı ameliyatlarından sonra genellikle 1 gün hastanede yatış yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu yatış 2-4 güne kadar uzamaktadır.

Reflü ameliyatı kolay mı?​

Reflü ameliyatı kolay mı?
1990’lı yıllardan itibaren uygulanan laparoskopik Nissen ameliyatı ile reflü hastalığı oldukça konforlu bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Bu yöntem sayesinde tedavi süreci çok daha ağrısız ve kısa sürmektedir. Günümüzde reflünün laparoskopik yöntem ile tedavisi altın standart olarak kabul edilmektedir.
Venöz yetmezliği nasıl tedavi edilir?​
Venöz yetmezlik görülen hastalarda cerrahi yöntemlerle toplardamar fonksiyonlarının normale dönmesi; damarın vücuttan alınması, baypas uygulanarak kanın akış yönünün sağlıklı damara yönlendirilmesi, venöz ablasyon, anjiyoplasti ya da stent gibi yöntemlerle gerçekleştirilmektedir.
VSM reflü nedir?​
Dr. Semih Barlas, ven kapakçıkları bozulduğunda, aşağıdan-yukarıya doğru olması gereken bu yolculuğun yön değiştirdiğini ve yukarıdan-aşağıya, ayaklara doğru bir geri-kaçırma başladığını söylüyor. Bu duruma venöz reflü denildiğini anlatan Dr.
 
Grade 3 reflü, yapılan tetkik sırasında hastanın ıkınmasının başlangıcında ortaya çıkan ve ıkınma bitene kadar devam eden reflü akımının izlendiği durumdur. Bu durumda tedavi gereklidir çünkü reflü ilerleyebilir ve komplikasyonlara yol açabilir.

Reflü ameliyatı genellikle yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda tercih edilir. Reflü cerrahisi genellikle ameliyatın risklerinin hastalığın olası ciddi seyri için değerlendirildiği durumlarda düşünülür. Bu ameliyat genellikle hastaların çoğunluğunda sorunsuzca geçer, ancak nadir durumlarda yemek borusu, mide, karaciğer ve dalak gibi organlarda yaralanma veya kanama gibi riskler bulunabilir. Deneyimli cerrahlarla yapılan işlemlerde risk %1'in altındadır.

Reflü ameliyatının iyileşme süreci genellikle hastanede 1 gün yatış gerektirir, ancak bazı durumlarda 2-4 güne kadar uzayabilir.

Venöz yetmezlikte cerrahi yöntemlerle toplardamar fonksiyonlarının normale dönmesi hedeflenir. Bunun için damarın vücuttan alınması, baypas uygulanarak kanın sağlıklı damara yönlendirilmesi, venöz ablasyon, anjiyoplasti ya da stent gibi yöntemler uygulanabilir.

Dr. Semih Barlas'a göre VSM refrü, ven kapakçıklarının bozulması sonucunda yukarıdan aşağıya doğru geri kaçırma başladığı durumu ifade eder. Bu durumda venöz reflü denir ve tedavi edilmesi gerekebilir.
 
Geri
Üst