- Konu Yazar
GPU ölçekleme nasıl açılır?
GPU Ölçeklendirme Nasıl Açılır? GPU ölçeklendirmeyi etkin hale getirebilmek için masaüstüne sağ tıklayın ve AMD Catalyst Kontrol Merkezi’ni seçin. Daha sonra sol kenar çubuğunda göreceğiniz Digital Flat-Panel seçeneğini tıklayın. Bu seçimin ardından “Özellikler” seçeneğini tıklayın.Nvidia ölçeklendirme ayarları nasıl olmalı?
Nvidia ölçeklendirme ayarları nasıl olmalı?Adım: NVIDIA Denetim Masası’nı açın ve pencerenin sol tarafındaki menüden “3D Ayarlarının Yönetilmesi” seçeneğine tıklayın. Genel Ayarlar menüsünün en üstünde “Görüntü Ölçeklendirme” ayarının olması gerekiyor. Eğer görüntü ölçeklendirme ayarı mevcut değilse grafik kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin.
Nvidia Experience görüntü ölçeklendirme nedir?
Nvidia Experience görüntü ölçeklendirme nedir?NVIDIA bu görüntü ölçeklendirme özelliğini tüm GPU’larda platformlar arası çalışan açık kaynaklı SDK olarak oyun geliştiricilere sunuyor. Sebebi ise RTX ekran kartı olmayan kullanıcılar için DLSS’e bir alternatif sunmak. Açık kaynak olarak sunulan bu özellik, NVIDIA sunucularından veya Github üzerinden indirilebiliyor.
Nvidia Nis nasıl kullanılır?
NVIDIA Denetim Masası’nı açın. Sol taraftaki sekmelerden 3D Ayarlarının Yönetilmesi başlığına tıklayın. Açılan pencerede Görüntü Ölçeklendirme seçeneğine tıklayın. Buradaki ayarı Açık olarak seçerseniz NIS sistemini aktif etmiş olursunuz.Nvidia Image Scale nedir?
Nvidia Image Scale nedir?Nvidia Image Scaling teknolojisi nedir? Kısaca anlatmak gerekirse yapay zeka destekli Nvidia DLSS teknolojisinin çok daha basite indirgenmiş bir hali diyebiliriz. Öğrenme yeteneğiyle çalışan DLSS teknolojisi maalesef şu an için sadece GeForce RTX serisi ekran kartlarında aktif edilebiliyor.
AMD ölçekleme modu nedir?
AMD ölçekleme modu nedir?Eğer bilgisayarını televizyona bağladığında televizyonda kenarlarda boşluk kalıyorsa görüntüyü tam oturtmak için ölçekleme ayarlarına başvurursun. Genelde bu iş için kullanılır.