AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gozlerde sararma icin hangi doktora gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gözlerde sararma için hangi doktora gidilir?​

Gözlerinizde sarılık geliştiğinden şüpheleniyorsanız, derhal bir göz doktoruna danışın. Göz doktorunuz gözlerinizi iyice muayene ettikten sonra altta yatan bir tıbbi rahatsızlıktan şüphelenirse, sizi bir iç hastalıkları doktoruna veya başka bir doktora yönlendirebilir.

Cildin sararması neden olur?​

Sarılık, cilt, sklera (gözlerin beyazları) ve mukoza zarlarının sarardığı bir durumdur. Bu sarı renge, sarı-turuncu safra pigmenti olan yüksek bir bilirubin seviyesi neden olur. Safra, karaciğer tarafından salgılanan sıvıdır. Bilirubin, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasından oluşur.
Gözün beyaz kısmında sarı leke neden olur?​
Pinguekula, konjonktiva üzerinde sarı-beyaz renkli, kabarık doku büyümesidir. Limbus sınırını geçmez. Genellikle gözün burun tarafındaki beyaz alan üzerinde, kalsiyum, kolesterol ve protein birikimi sonucu gelişir. Genellikle orta yaş ve yaşlı insanlarda görülür.

Gözde sararma ne demek?​

Gözde sararma ne demek?
Sarılık, cildin sararması ve vücuttaki bilirubini düzgün işlemediği zaman ortaya çıkan gözdeki beyaz kısmın sararmasıdır. Bu, karaciğerdeki bir problemden de kaynaklanabilir. Bilirubin, kanın demirden çıkarılmasından sonra kan dolaşımında kalan sarı renkli bir atık maddedir.

Göz sarılığı nedir?​

Göz sarılığı nedir?
Gözlerdeki sarılığın karaciğer, pankreas ve safra kesesi gibi hastalıkların belirtisi olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, “Sarılık bir rahatsızlığın belirtisidir, kendisi bir hastalık değildir. Sarılığa yol açan nedenler çok çeşitlidir.

Göz nasıl beyazlar?​

Bol su için: Nemsizlik gözleri kurutur ve rengini değiştirir. Bu yüzden bol su içmek nem sağlayacağından, gözlerinizin beyazlığını korur. Pırıltılı beyaz far: Sadece gözlerinizin iç köşelerinde parlak beyaz göz farı kullanırsanız gözleriniz daha beyaz ve aydınlık görünür.

Göz altında sarı leke neden olur?​

Vücudun değişik bölgelerinde oluşabilen yağ içeren birikimlerin göz kapak derisinin altına yerleşmesine Ksantelazma denir. Yumuşak, beyaz, bej ya da sarı renkte yassı plaklar ile kendini gösterir. Ağrı, yanma ya da kaşıntı belirtileri bulunmaz. Diğer ismi Ksantelasma Palpebrarum’dur.
 
Gözlerde sararma durumuyla ilgili bilgi vermek istiyorsanız, iyi bir adımdasınız. Gözlerde sararma, cilt, sklera (gözlerin beyazları) ve mukoza zarlarının sararması anlamına gelir. Bu durum genellikle yüksek bilirubin seviyelerinden dolayı meydana gelir. Bilirubin, kırmızı kan hücrelerinin parçalanması sonucunda oluşan bir pigmenttir ve safra yoluyla vücuttan atılır.

Eğer gözlerinizde sararma fark ederseniz, bir göz doktoruna danışmanız önemlidir. Göz doktorunuz gözlerinizi muayene edip durumu değerlendirdikten sonra altta yatan bir sağlık sorunundan şüphelenirse, sizi gerekli uzmanlara yönlendirebilir. Örneğin, bir iç hastalıkları doktoruna veya bir karaciğer uzmanına gitmeniz gerekebilir.

Gözlerde sararma durumu genellikle ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir, bu yüzden ihmal edilmemelidir. Sağlık uzmanlarının önerilerini takip ederek sorunun kaynağını bulmak ve tedavi etmek önemlidir. Unutmayın ki erken teşhis ve tedavi, olası komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst