AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gozlemenin icine ne girer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.826
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Gözlemenin içine ne girer?​

Peynirlisi, ıspanaklısı, patateslisi hatta şekerlisi… Damak zevkine göre çok çeşitli halde hazırlanabilen gözleme, pratik ve leziz bir yoldan doymanın anahtarı gibi.

Gözlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?​

- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Ispanak gözlemesi nasıl olur?​
Bir tavaya sıvı yağ koyarak, doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Son olarak, önceden haşlanan ıspanakları da ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın.

Gözleme için hangi peynir?​

Gözleme için hangi peynir?
Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendeleyin. Maydanozu ince kıyın ve peynirlerle karıştırın. Bir karıştırma kabına un, tuz ve ılık suyu ekleyip, yoğurun ve bir hamur kıvamına getirin. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak hafif unladığınız tezgahta hamuru ince olacak şekilde açın.

Gözleme içi nasıl hazırlanır?​

Gözleme içi nasıl hazırlanır?
2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan. 3 diş sarımsak….Ispanaklı Gözleme Yapılışı:
- İç malzemelerini pişirmek için iri olarak doğradığımız ıspanakları iyice yıkayın.
- Ocağın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak soğanları kavurun.
- Daha sonra rendelediğimiz sarımsakları ilave edin.
- Ispanakları bu harcın üzerine alın.

Tavada ıspanaklı gözleme nasıl olur?​

Geniş bir tavaya bir miktar tereyağı koyup, eritin. Hazırladığınız el açması ıspanaklı peynirli gözlemeyi tavanın içine yerleştirin. Ön yüzünü orta ateşte bir süre pişirdikten sonra, pişmemiş yüzeyine bir miktar tereyağ sürüp, ters yüz edin. Orta ateşte diğer yüzünü de pişirip, ocaktan alın.

Ispanaklı gözlemeye ne konur?​

Ispanaklı Gözleme İç Malzemesi:
- 1 kg ıspanak.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan.
- 3 diş sarımsak.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- ½ çay kaşığı karabiber.
- Yeteri kadar tuz.
- 200 gr beyaz peynir.
 
Gözlemeler oldukça çeşitli iç malzemelerle hazırlanabilen lezzetli bir yemektir. Gözleme içine peynir, ıspanak, patates ve hatta şeker gibi birçok farklı malzeme konabilir. İşte bazı gözleme çeşitleri ve iç malzemeleri:

1. **Peynirli Gözleme:** Gözleme için en yaygın kullanılan peynir beyaz peynir ve kaşar peyniridir. Peynirler rendelenerek maydanozla karıştırılır ve hamurun içine konulur.

2. **Ispanaklı Gözleme:** Ispanaklı gözleme için öncelikle ıspanaklar doğranır ve haşlanır. Bir tavada sıvı yağda soğanlar kavrulur, ardından salça, baharatlar ve haşlanmış ıspanaklar eklenerek iç malzeme hazırlanır. Hazırlanan iç malzeme hamurun üzerine konularak gözleme şekli verilir ve pişirilir.

3. **Şekerli Gözleme:** Gözleme için tatlı bir iç malzeme kullanmak isteyenler için şekerli gözleme tercih edilebilir. İç malzemesi olarak çeşitli meyve püreleri, pekmez veya reçel gibi tatlı malzemeler kullanılabilir.

4. **Patatesli Gözleme:** Patatesli gözleme iç malzemesi olarak haşlanmış ve ezilmiş patates, baharatlar ve isteğe göre peynir kullanılabilir. Patatesli gözlemeyi denemek isteyenler için lezzetli bir seçenektir.

Gözleme iç malzemeleri kişisel tercih ve damak zevkine göre değişebilir. Her bir iç malzeme çeşidi gözlemeye farklı bir lezzet katar ve çeşitlilik sağlar. Denemek istediğiniz iç malzemeleri kullanarak kendi gözleme tariflerinizi oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst