AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gözleme (Mayasız)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Gözleme (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 su bardağı süt kaymağıyla birlikte
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurmak için su
İçi için
1 soğan(büyüğünden)
Yarım kilo çökelek yahut lor
Karabiber,kırmızı biber,tuz

Gözleme (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyallerle yumuşak bir hamur yoğurun dinlenmeye bırakın.
O sırada içi için;soğanı yemeklik doğrayın ocağa alıp suyunu salıp çektikten sonra yağ ekleyin.
Diriliği kaybolunca peyniri koyun bi iki dakika çevirip kapatın ve baharatları ekleyin.
Bezeleri istediğiniz büyüklükte alabilirsiniz. Ben portakaldan biraz küçük aldım.
Hamuru açıp ikiye bölün.
İç harcı koyup kapatın.
Döküm tavayı güzelce ısıtın. Çok harlı ateşte pişirmeyin,içi çiğ kalabilir.
Gözlemeleri koyup kapağı kapatın.
Bi yüzü pişince başka yüzünü kapatmadan pişirin.
Sıcakken tereyağı sürüp servis yapın. Afiyet olsun.
Gözleme (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst