Gozleme malzemeleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Gözleme malzemeleri nelerdir?​

Karşınızda nefis: Gözleme tarifi! Her öğün yenilebilecek güzellikte olan gözlemeyi, hazır yufka yerine mayalı hamurdan el açması olarak hazırlayıp arzu ettiğiniz iç malzemeyle pişirebilirsiniz….Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2yemek kaşığıkuru maya.
- 1su bardağıılık su.
- 2,5su bardağıun.
- 1çay kaşığıtuz.

Tavada gözleme hamuru nasıl yapılır?​

Tavada Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ocakta hafif ılıyana kadar ısıtılır.
- Süt, su ve tuz bir kaba eklenip karıştırılır.
- Un eklenir ve kıvam alana dek yoğurulur.
- Hazırlanan hamur yaklaşık 6-7 bezeye bölünür.
- Tezgaha un dökülerek, merdane yardımıyla bezelerimiz açılır.
1 kg un kaç kg hamur çıkar?
Fırınlara gönderilen hamurlar ortalama olarak ağırlıkça ve %20 aralığında kilo kaybederler. Bu sebeple hazırlanan hamura konulan unun miktarı tam olarak belirlenemez. 1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir.
Gözleme harcı nasıl yapılır?
İç harcımız;
- 1/2 kangal sucuk ve 2 yumurta.
- 1/2 demet maydanoz ve 200 gram tam yağlı peynir.
- 2 su bardağı toz tarhana, 2 yumurta, yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 adet patlıcan, 2 domates, 2 yeşil biber, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve istenilen baharat.

Peynirli gözleme içi nasıl hazırlanır?​

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın. Açılan yufkanın iç kısmına fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ayrı bir kapta lor peyniri, doğranmış maydanoz ve pul biberi karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına peynirli harcı yayın ve yarım ay şeklinde kapatın.

Mayalı gözleme hamuru nasıl yapılır?​

Mayalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker ve su karıştırılır 5 dakika beklenir.
- Bir bardak daha un eklenip karıştırılır ve yoğurmaya başlanır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- İçi için: Patatesler haşlanıp soyulur, Bir kaba alınıp kaşar hariç malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
Mayasız gözleme hamuru nasıl yapılır?
Mayasız, kabartma tozsuz bir hamur yoğurulur, iç malzeme hazır edilir. Bir yandan açılır, bir yandan pişirilir, diğer yandan yenir ve göz açıp kapayana kadar biter….Hamur için:
- 1/2su bardağısu(100 ml)
- 1/2su bardağısüt(100 ml)
- 1/2tatlı kaşığıtuz(5 gram)
- 1çay kaşığıtoz şeker(2 gram)
- 2,5su bardağıun(275 gram)
Sade gözlemenin yanına ne gider?
Gözlemenin Yanında İyi Gidecek 10 Resimli Tarif

Gözleme nasıl katlanır?​

Önce uzun kenarların birini orta bölüme doğru katlayın. Ardından diğer uzun kenar için de aynı işlemi gerçekleştirin. Daha sonra kuyruk kısımlarını ortaya doğru üst üste katlayın. Yufkayı klasik gözleme şekli olan dikdörtgen şekline getirin.
 
Geri
Üst