SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler
Tam 6 adet gözleme için
150ml ılık süt
5 gram yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı dolusu un+1 su bardağından 2 parmak eksik un kullandım
Gram ile unu koyacak olanlar 240gr un kullandım
100gr ıspanak
150 gram beyaz peynir
5-6 kol dereotu
3 adet kuru soğan (Taze yeşil soğan daha lezzetli oluyor)
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Kullandığım su bardağı ölçüm 200ml
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve tuz hariç tüm materyalleri karıştırın maya eridikten sonra un ve tuzunu ek edin ve yoğurun 1 saat dinlendirin. Bu esnada ıspanağı yıkayın suyunu güzelce pak bir peçete ile kurulayın.
Ispanaklar (Tamamen) kuruduktan sonra küçük küçük doğrayın, soğanları küçük küçük doğrayın, birinci olarak soğanları sıvı yağında rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun.
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber ek edin ve karıştırın soğumaya bırakın.
Mayalanmış hamurdan 6 beze alın bezelerin üzerini örtün ve 15 dk dinlendirin.
Kavrulmuş soğanlar soğuduktan sonra doğranmış ıspanağın üzerine peynir kavrulmuş soğan tuz karabiber ek edin ve karıştırın. Ben extra sıvı yağ kullanmadım kavrulmuş soğanlar esasen yağlı olduğu için.
İç harcımızda hazırsa fotoğrafta gösterdiğim üzere hamurunuz açın açtığınız hamurları sacın yahut tavanızın büyüklüğüne nazaran açın.
Açtığınız hamurun bir kısmına ıspanak koyun kenar uçlarına çok fazla yanaştırmadan öbür boş kısmını üstüne kapatın ve elinizle güzelce sıkı sıkı uçlarını bastırarak yapıştırınki pişirirken ıspanaklar dökülmesin.
Ardından ısınmış saçta yahut tavada güzelce gerili önlü kızartın güzelce kızarmasına dikkat edinki iç dolgusu çiğ kalmasın hamur olmasın gözlemeniz saçtan indirdikten sonra dumanı üzerindeyken tereyağlamanızı muhakkak tavsiye ederim.
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tam 6 adet gözleme için
150ml ılık süt
5 gram yaş maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı dolusu un+1 su bardağından 2 parmak eksik un kullandım
Gram ile unu koyacak olanlar 240gr un kullandım
100gr ıspanak
150 gram beyaz peynir
5-6 kol dereotu
3 adet kuru soğan (Taze yeşil soğan daha lezzetli oluyor)
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Kullandığım su bardağı ölçüm 200ml
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve tuz hariç tüm materyalleri karıştırın maya eridikten sonra un ve tuzunu ek edin ve yoğurun 1 saat dinlendirin. Bu esnada ıspanağı yıkayın suyunu güzelce pak bir peçete ile kurulayın.
Ispanaklar (Tamamen) kuruduktan sonra küçük küçük doğrayın, soğanları küçük küçük doğrayın, birinci olarak soğanları sıvı yağında rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun.
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber ek edin ve karıştırın soğumaya bırakın.
Mayalanmış hamurdan 6 beze alın bezelerin üzerini örtün ve 15 dk dinlendirin.
Kavrulmuş soğanlar soğuduktan sonra doğranmış ıspanağın üzerine peynir kavrulmuş soğan tuz karabiber ek edin ve karıştırın. Ben extra sıvı yağ kullanmadım kavrulmuş soğanlar esasen yağlı olduğu için.
İç harcımızda hazırsa fotoğrafta gösterdiğim üzere hamurunuz açın açtığınız hamurları sacın yahut tavanızın büyüklüğüne nazaran açın.
Açtığınız hamurun bir kısmına ıspanak koyun kenar uçlarına çok fazla yanaştırmadan öbür boş kısmını üstüne kapatın ve elinizle güzelce sıkı sıkı uçlarını bastırarak yapıştırınki pişirirken ıspanaklar dökülmesin.
Ardından ısınmış saçta yahut tavada güzelce gerili önlü kızartın güzelce kızarmasına dikkat edinki iç dolgusu çiğ kalmasın hamur olmasın gözlemeniz saçtan indirdikten sonra dumanı üzerindeyken tereyağlamanızı muhakkak tavsiye ederim.
Gözleme (Ispanaklı Ve Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı