AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gozlem teknigi nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gözlem tekniği nerelerde kullanılır?​

Gözlem, varlık ve olayların kendi doğal ortamlarında planlı ve amaçlı olarak incelenmesidir. Belirli bir olay, nesne ya da durumla ilgili bilgi elde edilmek istenildiğinde herhangi bir ortamda bu teknik kullanılır. Gözlem tekniği, bireysel olarak uygulanabileceği gibi küçük ve büyük gruplar ile de uygulanabilir.

Gözlem de öğretim nedir?​

Gerçek yaşamdaki olayların, nesnelerin, insanların, bir plan dâhilinde izlenmesi ile gerçekleşen bir tekniktir. Gözlem tekniği öğrencilere inceleme olanağı tanımasının yanı sıra gözlem yapılan konuyu kavramayı sağlar.
Gözlem araştırma yöntemi nedir?
Bilimsel gözlem, canlı veya cansız varlıkları herhangi bir bilgiye ulaşmak amacıyla, belirli takip metotları ve kayıt yöntemlerini kullanarak, çeşitli araçlarla veya çıplak gözle dikkatle izleme. Bilimsel bir araştırma metodu olan gözlemin astronomiden doğa tarihine kadar çok geniş bir kullanım alanı vardır.
Gözlem Çalışmaları Nedir?
GÖZLEM, BİR YA DA BİRDEN FAZLA KİMSENİN GERÇEK HAYAT İÇİNDE OLUP BİTENLERİ BİR PLAN DAHİLİNDE İZLEMESİ VE KAYDETMESİDİR (KAPTAN,1998, S. 150). BAİLEY’E GÖRE (1987) GÖZLEM, BELLİ BİR ORTAM YA DA KURUMDA OLUŞAN DAVRANIŞLARI AYRINTILI OLARAK ARAŞTIRMAK İSTEDİĞİMİZDE TERCİH ETMEMİZ GEREKEN BİR VERİ TOPLAMA TEKNİĞİDİR (AKT.

Rehberlikte gözlem nedir?​

i. Gözlem: Bireyin ya da grubun davranışlarını herhangi bir ortamda bir süre izleyerek izlenen durumdan yararlanıp belli yargılara ulaşmadır. Gözlem, gözlenen davranışların nedenleri ve dayanakları hakkında bilgi vermez. Sadece var olan durumu ortaya koyar.

Sistemsiz gözlem ne demek?​

Sistemsiz gözlemde, bilgiler neyin, nerede, nasıl, ne zaman gözleneceğine ilişkin bir planın yapılmadığı , amacın saptanmadığı doğal bir ortamda rastlantısal olarak elde edilir. Örneğin okullarda öğretmenlerin öğrencilerine, öğrencilerin arkadaşlarına ilişkin bilgileri bu tür bir gözlem sonucu elde edilmiş bilgilerdir.
Gözlem nedir ve örnekleri?
Kişiden kişiye göre değişen, tahmine ya da çıkarıma dayalı gözlemlere nitel gözlemler denir. Bu gözlemlerden elde edilen sonuçlar, nicel gözlemlerdeki gibi sayılarla ifade edilmez. Örneğin hava sıcaklığının termometreyle ölçülmesi ve havanın 37 derece olduğunun öğrenilmesi, nicel gözlemdir.
 
Geri
Üst