- Konu Yazar
Gözetim Raporu Nedir?
Bir malın ithalatının yerli üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar/veya şartlarda artması halinde ithalatın, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğünce düzenlenecek, “Gözetim Belgesi” ile izlenmesi amaçlı uygulamadır.Kıymet kriterli gözetim uygulaması nedir?
beyan edilen kıymetin ilgili tebliğde belirtilen kıymete ulaşmaması durumunda, yükümlüden Ekonomi Bakanlığından söz konusu eşya için Gözetim Belgesi temin etmesi istenir. Yükümlü ek kıymet beyanı ile ithal eşyasının kıymetinin ilgili tebliğde belirtilen kıymete ulaşmasını da sağlayabilir.Gözetim belgesi ne işe yarar?
Bir malın ithalatının yerli üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar/veya şartlarda artması halinde, ithalatın, Ticaret Bakanlığınca düzenlenecek “ Gözetim Belgesi ” ile izlenmesine yönelik bir uygulamadır.
Gümrükte gözetim belgesi nedir?
Gözetim Belgesi Nedir Bir malın ithalatının yerli üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar/veya şartlarda artması halinde, ithalatın, Ticaret Bakanlığınca düzenlenecek “ Gözetim Belgesi ” ile izlenmesine yönelik bir uygulamadır.
Gözetim izni nedir?
Gözetim belgesi hangi kurumdan alınır?
Gözetim Belgesi Nasıl Alınır Gözetim belgesine tabi olan her farklı ürün ayrı tebliğler kapsamında yer alır ve tebliğ ekinde yer alan bilgilerce Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne müracaat edilir.Gözetim belgesi nedir ne işe yarar?
Gözetim belgesinin geçerlilik süresi ne kadardır?
MADDE 4- (1) Gözetim belgelerinin geçerlilik süresi 6 (altı) aydır. (2) Gözetim belgesi, Gümrük Kanunu’nun “Eşyanın Gümrük Kıymeti”ne ilişkin hükümlerinin uygulanmasını engellemez.
Gözetim belgesi kimlere verilir?
Gümrük idaresi ne demek?
“Gümrük idaresi veya idareleri” Gümrük mevzuatında belirtilen işlemlerin kısmen veya tamamen yerine getirildiği merkez veya taşra teşkilatındaki hiyerarşik yönetim birimlerinin tamamını ifade eder.Gümrük denetimi ne demek?
Gümrük denetimi yoluyla, gümrük işlemleri sırasında veya sonrasında eşya, taşıtlar ve yolcularla ilgili yapılan beyanın, hesapların ve kayıtların ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğunun araştırılması, kontrol edilmesi ve gerekiyorsa sağlanması amaçlanmaktadır.
Gözetim belgesini kim düzenler?