- Konu Yazar
- #1
Gözde sonradan şaşılık olur mu?
Şaşılığın oluşmasında tek bir neden yoktur. Sorunlu hamilelik dönemi, doğumun problemli olması, çocuğun gelişimi, geçirdiği hastalıklar şaşılığa yol açabilir. Şaşılık için genetik yatkınlık da söz konusudur. Ailede gözünde kayma olan varsa çocuklarda şaşılığın görülme ihtimali artmaktadır.Intermittan Ekzotropya ne demek?
Çocuklarda ekzotropya ikinci sıklıkta görülen şaşılıktır. Genellikle zaman zaman ortaya çıkar (intermitan), sabit ve sürekli değildir. Bu durum güneşli havada veya aydınlık ortamlarda çocuğun kayan gözünü kendiliğinden kapaması ile farkedilebilir.Strabismus ya da halk arasındaki adıyla şaşılık gözün önlenemeyen kaymasıdır. Şaşılıkta gözlerin yanlış pozisyonda bulunup farklı noktalara doğru bakar. Örneğin gözlerden bir tanesi tam karşıya bakarken diğeri dışa yukarıya içe ya da aşağıya bakabilir.
Göz kayması nasıl tespit edilir?
Göz kayması nasıl tespit edilir?Şaşılık belirtileri nelerdir?
- Gözlerde sulanma.
- Baş ve göz ağrısı
- Çift görme.
- Üç boyutlu görme yeteneğinin kaybolması
- Baş ve gözün bir yana çevrilerek bakılması
- Bulanık görme.
Ezotropya nedir göz?
Ezotropya nedir göz?Gözlerde içe kayma ‘EZOTROPYA’ olarak adlandırılır. Gözde içe kayma tek bir tip değildir. Birden fazla çeşidi vardır. Gözde içe kaymanın tipinin belirlenmesi ile tedaviyi yönlendiriyoruz.