AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gozde katarakt kor eder mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gözde katarakt kör eder mi?​

Dünyada körlük nedenleri arasında birinci sırada yer alan ve her yıl 25 milyon kişide oluşan katarakt, dünyadaki körlüklerin yaklaşık yüzde 50’sinin nedeni olarak kabul ediliyor. Katarakt teşhisi konulan hastaların yüzde 40’ında astigmatik kırma kusuruna rastlanıyor.
Göz Katarağı nasıl alınır?
Katarakt hastalığının tek tedavisi olarak cerrahi bir ameliyatla gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyat günümüzde lazer ile ve oldukça gelişmiş teknolojilerle yapılmaktadır. Burada en önemli husus, katarakt ameliyatını yaptıracak hastanın, bu alanda uzman bir göz doktoruna ameliyat olması tavsiye edilir.
Katarakt ameliyatı kimler olamaz?
Kalp yetmezliği, kifoz yani kamburluk gibi sebeplerle sırt üstü yatamayan hastalarda ameliyat ya çok zor yapılmakta ya da teknik olarak mümkün olmamaktadır. Dünya da çok özel bir iki merkez dışında oturarak katarakt ameliyatı yapılması mümkün değildir. Bir diğer hasta grubu da demans hastalarıdır.

Katarakt ameliyatında kör olunur mu?​

Katarakt ameliyatı olan hastalar birer birer görme yeteneklerini kaybediyor. Daha keskin ve net bir görüşe kavuşmak için doktorların kapısını çalan hastalar, ameliyathanelerden kör olarak çıkıyor.
Gözde katarakt nasıl geçer?
Katarakt gözde zamanla ilerleyen ve ilerlemesi durdurulamayan bir göz hastalığıdır. Tek tedavisi ameliyattır. Gözlük veya ilaçla tedavi edilemez. Son yıllarda uygulanan en güncel ve yeni tedavi akıllı lens (Trifokal lens) uygulamalarıdır.
Göz doktoru ameliyat yapmak zorunda mı?
Göz hastalıkları uzmanı, göz ve görme sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapan veya bu alandaki rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan tıp doktorudur. Rutin göz muayenelerinden ileri cerrahi prosedürlere kadar farklı tıbbi işlemleri gerçekleştirmekle sorumludur.

Katarakt ameliyatı kaç yaşına kadar yapılabilir?​

Genellikle orta ve ileri yaş hastalığı olan katarakt, 40’lı yaşlardan sonra sık görülüyor. 50’li yaşlarda ameliyat yapılacak seviyeye ulaşıyor. Fakat annenin hamilelik sürecinde geçirdiği hastalıklara veya kullandığı ilaçlara bağlı olarak bebekte de katarakt oluşabiliyor.
Katarakt ameliyatı sonrası görme kaybı olur mu?
Katarakt ameliyatı sonrası görme ne zaman düzelir? Katarakt ameliyatının ilk saatlerinde bulanık görme olması normaldir. Ameliyatta kullanılan ilaçlar ve ışıklar nedeni ile ilk birkaç saat görme bulanıktır. Daha sonra bir miktar kornea ödemi oluşur, buda bir iki gün görme bulanıklığı yapabilir.
Katarakt ameliyatı kör eder mi?
Suat Seren Göğüs Hastalıkları Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde, aynı gün katarakt ameliyatı yapılan 8 hasta enfeksiyon nedeniyle kör olma tehlikesi yaşıyor. Ameliyattan bir gün sonra ağrı ve görememe şikâyeti yaşayan ve üç hastaneye gönderilen hastaların tedavileri sürüyor.

Katarakt kendiliğinden geçer mi?​

Katarakt gözde zamanla ilerleyen ve ilerlemesi durdurulamayan bir göz hastalığıdır. Tek tedavisi ameliyattır.
 
Geri
Üst