AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gozde isik dalgalanma neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gözde ışık dalgalanma neden olur?​

En sık karşılaşılan sebep ise yaşlanmaya bağlı olarak vitre yapısında meydana gelen değişikliklerdir. Vitre sıvının yapısında bozulmalar sonucu arka vitre büzüşerek öne doğru gelir ve arka vitre retinanın belli bölgelerinden ayrılır. Bu durumda hastalar ışık çakmaları olduğunu tarifleyebilir.
Gözde siyah nokta nedir?
Bazı durumlarda bu lifler arasındaki düzen bozulur ve lifler kalınlaşıp, gözle görünür hale gelirler. Yani bu uçuşan siyah cisimler gözümüzün önünde değil aslında içinde bulunmaktadır. Bizim gözde siyah noktalar olarak gördüğümüz şeyler aslında liflerdir. Bunu daha çok parlak ya da beyaz bir zemine bakarken yaşarız.

Vitroz sıvısı nedir?​

Vitröz sıvısı gözün içinin çoğunluğunu dolduran jelimsi ve saydam bir maddedir. Gözün lens kısmının arkasındaki vitre boşluğunu doldurur ve gözün 4 optik öğesinden biridir. Böylece, yüzen noktalar, bu sıvının içinde gözün hareketlerini takip ederek yavaşça sürüklenirler.
Gözde ışık yansıması nedir?
Gözün ışığı algılayan tabakası olan retinada ortaya çıkan hastalıklar görme kaybına yol açabiliyor. Gözde ışık çakması, flaş patlaması, şimşek çakması gibi belirtiler retina hastalıkların ilk belirtileri arasında gösteriliyor ve bu durumlar vakit kaybetmeden göz hekimine başvurmayı gerektiriyor.
Bir hastalık olmadığından tedavi yapılmaz ancak çok rahatsız olan hastalarda bazı lazerle bu noktalar parçalanır, ancak koyulukları azalsa da sayılar artar.
Fotopsi ne demek?
retinal irritasyona bağlı gözde şimşek çakması. kişinin ortalıkta bir ışık kaynağı olmadığı halde, diş macunuyla temizlenmiş araba farı ya da içine az önce talihsiz bir kedi girmiş trafo varmış gibi ışık görmesi.

Kavgadan sonra göz morarmasına ne iyi gelir?​

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.
 
Geri
Üst