AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gozde folikul nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Gözde folikül nedir?​

Kirpik diplerinde bulunan foliküller aynı zamanda yağ bezleri de içerir. Bu yağ bezleri, bazı durumlarda tıkanarak veya tahriş olarak birtakım göz kapağı rahatsızlıklarının oluşumunu tetikleyebilir. Bu rahatsızlıklar arasında en yaygın şekilde görülenlerden bir tanesi de tıbbi adı blefarit olan göz kapağı iltihabıdır.

Derin hiperemi nedir?​

Limbus komşuluğunda daha belirgin olup fornikslere doğru azalan hiperemiye ise derin hiperemi veya silier konjesyon adı verilir ve üveit, glokom krizi ve keratit gibi daha ciddi göz hastalıklarında görülen hiperemi şeklidir.
Semblefaron nedir tıp?
Semblefaron Nedir? Gözü çevreleyen konjonktiva tabakası ile göz kapaklarını içten çevreleyen konjonktiva tabakalarının değişik etkenler neticesinde birbirine yapışmasıdır. (Glob ve göz kapakları arasında yapışıklık oluşmasıdır.) Gözde ve kapaklarda hareket kısıtlılığına ve fonksiyon bozukluğuna sebep olabilir.
Tıpta Hiperemik ne demek?
Hiperemi, genel anlamıyla bir dokunun normalden daha fazla kanlanmasıdır.

Midede hiperemi ne demek?​

Hiperemik, tıpta kan birikmesi demektir. Ancak her hâlükârda bir sıvı artışından söz edilebilir. Kan da bu sıvıların arasına karışarak ödem meydana getirir. Bu durumdaki hastaların aldığı teşhis genellikle mide iltihabıdır. Bahsi geçen rahatsızlık gastroenteroloji biriminin ilgi alanına girmektedir.

Hiperemi neden olur?​

Kanın hidrostatik basıncının yükselmesi ya da dokulardaki hidrostatik basıncın azalması aradaki farkın büyümesine ve dokulara fazlaca sıvı çıkmasına neden olur. Kapillerlere gelen kanın artması ya da giden kanın herhangi bir nedenle azalması sonucunda kan miktarı artar ve hiperemi ortaya çıkar.
Midede hiperemik neden olur?
Hiperemi, organlara giden kanın artması, dokuda veya organda kan toplanmasına denir. Aktif hiperemi ve pasif hiperemi diye 2 farklı türü vardır. Hipereminin nedenleri arasında egzersiz, yüksek ateş, menopoz, yaralanma, enfeksiyon, kalp yetmezliği ve tromboz bulunur.
 
Geri
Üst