AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Goz muayenesinde nelere bakilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göz muayenesinde nelere bakılır?​

Göz muayenesinde biz göz doktorları görme düzeyi ölçümü ile başlayıp, kapaklar, konjonktiva, kornea, ön kamara, iris, lens, vitreus, retina, görme siniri, beyine uzanan görme yolları başta olmak üzere birçok bölgeyi muayene edip bu bölgelerin fonksiyonlarını ölçüyoruz.
Göz dibi muayenesi nedir tıp?
Göz dibi muayenesi damla damlatılıp göz bebeği büyütülerek yapılmaktadır. Bu muayene ile retina ve göz içi lensi detaylı şekilde muayene edilmektedir. Gözün içi yapısı göz dibi muayenesinde incelenmektedir.

Kırmızı Refle nasil bakilir?​

Karanlık bir odada oftalmoskop çocuktan yaklaşık 1 m uzakta ve +1.0 dioptri güçte korneasına odaklayarak tutulurken, ışık çocuğun pupillasına düşürülür (Resim 2-5). 2-5 Oftalmoskopla kırmızı yansıma testi. Yaklaşık 1 m. mesafeden oftalmoskopla her iki gözden gelen kırmızı yansımanın niteliği değerlendiriliyor.
Yenidoğan göz muayenesi için hangi bölüm?
Yeni doğan bebeklerde gözlerin saydam ve paralel olması kontrol edilmeli; çocuk doktoru, aile hekimi ya da aile tarafından aksi bir durum fark edilirse göz hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır. Tüm bebekler hayatlarının ilk yılında bir göz hekimi tarafından muayene edilmiş olmalıdır.
Bir gözün görme derecesinin en az 0.7 olması gerekir. Bir göz, en az 0.7 oranında görüyorsa diğer gözün ise, 1.0 görme seviyesine sahip olması gerekir. Yani bir gözün görme seviyesi 0.7, diğer gözün görme seviyesi ise, 0.9 ise toplamda da 5. maddeye göre, 16/20 elde edilir.
Bebeklerde ilk göz muayenesi nasıl yapılır?
Bebeklerde göz muayenesi, gözbebeği genişletilerek bazı cihazlar yardımıyla gözün bölümlerinin incelenmesi ile yapılır. Yeni doğan bebeğin göz muayenesi çocuk ya da yetişkin muayenesine göre biraz daha zor olabilir. Bebek çok küçükse sedasyon yöntemi ile rahat bir şekilde muayene yapılır.

Bebeklerin göz muayenesi ne zaman yapılır?​

Bebeklerde göz muayenesi mutlaka doğumdan sonra yapılmalıdır. Yenidoğan döneminde ilk muayene 15. gün kontrolünde çocuk doktoru tarafından yapılmakla birlikte, eğer imkan varsa ilk 3 ayda uzman bir göz hekimi tarafından da muayene edilmelidir. Bu muayeneden sonraki ilk göz muayenesi bebek 6-9 aylıkken önerilir.
 
Geri
Üst