AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Goz kapaginda kist nasil tedavi edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göz kapağında kist nasıl tedavi edilir?​

Şalazyon (Göz Kapağı Kisti) Tedavisi İlaç tedavisinde göz damlaları ve antibiyotikler kullanılır. Günde 4-5 defa, 10-15 dakika yapılacak olan sıcak kompres ise salgı bezlerinin rahatlamasını sağlar. Sıcak kompres yapıldığı esnada yavaşça göz kapağına masaj da yapılabilir.

Göz şalazyon nasıl geçer?​

Birçok şalazyon öyküsü birkaç haftadan uzun sürmez, herhangi bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden iyileşir. Fakat birkaç haftadan daha uzun süren ve kendiliğinden iyileşmeyen kistler için göz kapağı bezlerindeki tıkanıklığı gidermeye yönelik uygulamalardan veya cerrahi operasyonlardan yararlanılması gerekebilir.
Şalazyon ameliyatı kaç dakika?
Şalazyon ameliyatı işleminde sırayla şu işlemler uygulanır. Öncelikle gözün uyuşturulması sağlanır, daha sonra ise kistin (şalazyon) bulunduğu bölge iğneyle uyuşturulur. Göz kapağının altından kistin altına bir kesi açılır ve içerideki yağ bezesi dışarıya boşaltılır. Ameliyat süresi 5-10 dk civarındadır.

Göz kapağında kaşıntı ve döküntü görülebilmektedir.?​

Göz kapağında pullanma ve döküntü görülebilmektedir. Aynı zamanda kaşıntıdan kaynaklanan dermatolojik sorunlara sık rastlanmaktadır. Göz kapağı vücudumuzda ve yüzümüzde en hassas yapı taşları arasında gösterilir. İnce bir katmandan oluşan, iç damar yapısıyla tüm enfeksiyonlardan etkilenebilecek kadar narin bir yapısı vardır.

Göz kapağında pullanma görülmesi ne kadar önemli?​

Göz kapağında pullanma görülmesi tabi ki normal bir durum değil. Bilhassa göz çevremizin estetik açıdan ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Bu gibi etkilere neden olan faktörler ise sandığınız kadar masum olmayabilir. Uzun bir sürecin ardından yaşanan dermatolojik çöküntü buna sebep olabilir.
Bir kaç yıl önce göz kapağımda minicik bir şişlik oluştu?
Bundan birkaç yıl önce göz kapağımda minicik bir şişlik ortaya çıkmıştı. Başında çok önemsemedim bu durumu. Ancak gelen; ”gözündeki şey ne öyle?” giden; ”senin gözüne ne olmuş?” demeye başlayınca aldı mı beni bir korku… ”İnternetten bir araştırayım?” dedim. Arpacık mı acaba? Arpacık değilmiş.
 
Geri
Üst