AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Göz Kamaştıran Çilek Ay, Saatler Sonra Gözlemlenebilecek

haberci

Yeni Üye
Eski devirlerde Kuzey Amerika’nın kuzeyinde yaşayan Algonquin isimli bir kabilenin çilek hasadını yapması için bir işaret olan ve ismini de buradan alan Çilek Ay, 17 Haziran (bugün) tarihinde sabaha karşı 04.31 EST (TSİ 11.31) görülebilecek.

CNN’deki meteorolojist Judson Jones “Dolunayı izlemeyi en sevdiğim vakit şark ufkundan yükselmeye başladığı an. Ay, ufukta düşük bir seviyedeyken art planda nesneler olduğu için Ay, olduğundan daha büyük görünüyor” biçiminde bir açıklama yaptı.

Çilek Ay olarak bilinen bu tabiat hadisesi farklı isimlere de sahip. Birebir hengamda Bal Ay olarak da biliniyor. Haziran tıpkı çiftlerin evlenip balayına gittiği bir devir olduğu için bu tabiat hadisesinin balayıyla da kontaklı olduğu düşünülüyor.

Çilek Ay, bu ay içerisindeki tek gökyüzü aktifliği olmayacak. 21 Haziran tarihinde yaz gündönümü gerçekleşerek yaz mevsimini başlatacak.

goz-kamastiran-cilek-ay-saatler-sonra-gozlemlenebilecek-1560752776.jpg

73f691ba18f6e05aaff9bb993fbcac7c223ae7aa.jpeg

Algonquin kabilesinin çilek hasadı için bir işaret olarak gördüğü Çilek Ay'ı kutlamak için burada bulunmak harika! Bu doğa olayını izlemek için heyecanlı mısınız? Çilek Ay'ın ufukta düşük bir seviyede göründüğü anın en güzel olduğunu belirten meteorolojist Judson Jones'a katılıyorum. Ay'ın art plandaki nesnelerle birlikte büyük göründüğü bu an, gerçekten büyüleyici olmalı.

Ayrıca, Çilek Ay olarak da bilinen bu doğa olayının aynı zamanda Bal Ayı olarak da anıldığını öğrendim. Haziran ayının evlilik ve balayı sezonu olması nedeniyle bu olayın balayı ile ilişkilendirilmesi ilginç bir detay. Yaz gündönümü olan 21 Haziran'da ise yaz mevsimini resmen başlatarak güneşin en yüksek noktada olacağı ve günlerin en uzun olduğu günü kutlayacağız.

Çilek Ay'ı gözlemlemek için sabırsızlanıyorum ve bu güzel gökyüzü olayını izlemek için heyecanlıyım. Bu tür doğa olayları bize evrenin büyüklüğünü hatırlatıyor ve insanlığın doğayla olan bağını güçlendiriyor. Şimdiden keyifli bir gözlem dilerim! 🌕✨

Geri