Göz hapsinde olmak ne demek?
➡Göz Hapsine Almak deyiminin anlamı:Gözetlemek, bir şeyin üzerinden bakışlarını ayırmamak, birinin hiçbir davranışını gözden kaçırmamak anlamlarında kullanılmaktadır.Bir ucundan tutmak ne demek?
(mecaz) bir işi yeterince ilgilenmeden, önemsemeden yapmak. Her işi eğreti yapar oldun, her işi ucundan tutar oldun.Değmeyin keyfine ne demek?
dokunmayın zevkime, bozmayın o güzel, mutlu anımı demenin başka yolu daha çok kullanılanı. bir şey gerçekleşirse çok keyifli olacağını anlatırken, daha fazlasını o an için istemeyeceğini bana göre üstü kapalı belirten bir kalıp. cümle içinde kullanalım: ben bugün değmeyin keyfimeyi öğrendim.
Keyfi kaçmış ne demek?
insanın içinde herhangi bir şey yapmak için şevk ya da istek kalmaması durumu.
Kefaretini ödemek ne demek?
Kefaret borcu ödemek, kişilerin işlediği günahların affedilmesi umuduyla vermiş olduğu sadaka veya tutmuş olduğu oruç olarak bilinir.Iskartaya çıkarmak ne anlama geliyor?
➡Iskartaya çıkarmak deyiminin anlamı:İşi yaramaz, değersiz bularak bir yana atmak. ➡Iskartaya çıkarmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Beni hiç kimse ıskartaya çıkaramaz.Yola çıkmak bir deyim mi?
➡Yola çıkmak deyiminin anlamı:1. Bir yere gitmek üzere bulunduğu yerden ayrılmak. ➡Yola çıkmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Sabah erkenden yola çıkacaklarmış.
Renkten renge girmek ne anlama gelir?
Renkten renge girmek deyimi utanç ya da öfke duyarak yüzünün rengi değişmek, çok utanmak ya da çok öfkelenmek anlamına gelir.
Ruhu bile duymamak ne anlama gelir?
➡Ruhu Bile Duymamak deyiminin anlamı:Anlamamak; hiçbir bilgisi, haberi bulunmamak; olan biteni sezememek.Meydan okumak ne anlama gelir?
Meydan okumak deyiminin TDK sözlük alamı kendisinin daha üstün olduğunu düşünerek bir başkasını karşılaşmaya davet etmek. Kendi üstünlüğünü ve korkusuzluğunu açıkça bir şekilde bildirmek.Günahların kefareti ne demek?
Dinin bazı günahlara karşı diyeti… Sözlükte “örtmek, gizlemek, inkâr etmek” mânasındaki küfr kökünden gelen kefâret (keffâret) günah ve hataları örtücü, telâfi edici kurban, sadaka, oruç gibi davranışları ifade etmektedir.
Kefaret bedeli nedir?
2022 ORUÇ KEFARETİ NE KADAR? Günlük fidye miktarı, oruç tutamayanlar için fitre bedeli demektir. Din İşleri Yüksek Kurulu, 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının 40 TL olarak belirlendiğini açıkladı.
Kazanda pişirip kapağında yemek ne demek?
kendi imkanları ile kıt kanaat geçinmek, elde olanıyla yetinmek anlamındaki deyim.Istarka ne demek?
1. Bozuk, kullanmaya elverişli olmayan, değeri düşük (mal). 2. i. İskambil oyunlarında kullanılmayıp bir tarafa ayrılan kâğıtlar.Arkasına düşmek ne demek?
➡Arkasına Düşmek deyiminin anlamı: Birini gözden ayırmayarak arkasından gitmek, bir işi sona erdirmek için çok sıkı çalışmak anlamlarına gelen bir deyimdir. Bir şeyin peşine düşmek, o iş için gereken her şeyi yapan anlamlarına gelen bir deyimdir.