Göz Göz Ramazan Pidesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Göz Göz Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağı ılık su (300 ml)
1 çay kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
470 gram un (3 su bardağı + 3 dolu yemek kaşığı)
Şifa için :
25 ml su (2 yemek kaşığı)
20 gram un (1 dolu yemek kaşığı)
75 ml kaynar su ( 1 çay bardağı)
1 tatlı kaşığı pekmez
Üzeri için :
Susam yahut / ve çörek otu

Göz Göz Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık suyun yarısını (150 ml) şeker ve maya ile karıştırın. Unun da yarısını ek ederek (235 gram yahut 1. 5 su bardağı) 30 dk kadar mayalandırın.
Diğer yandan kalan su,un ve tuzu öteki bi kapta (ben stand mixerde) yoğurun.
Mayalanan karışımı bu ikinci hamura ek edip yoğurun.
Hamur çok yumuşak ele yapışan oluyor fakat çok çok sıvı ise biraz (2 yemek kaşığı kadar) un ek edebilirsiniz.
Hamuru kabın ortasına alttan üste toplayarak 35 dk mayalandırın. Katlamaya geçiyoruz. Bu katlamamalar sayesinde iç doku yumuşak ve göz göz oluyor.
1. Katlama : hamuru alttan ortaya hakikat hafif çekerek katlayın (4-5 sefer)
Tekrar streç ve bez ile örtüp 35 dk dakika mayalandırın.
2. Katlama birebir biçimde alttan üst ortaya yanlışsız hamuru esneterek 4-5 kere katlayın. Tekrar örtüp 35 dk ılık yerde mayalandırın.
Son 3. Katlamayı da tıpkı biçimde yapıp 35 dk daha mayalandırın.
Şifayi hazırlayın. Oda sıcaklığındaki suyu un ile karıştırın. Kaynar su ve pekmez ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın.
Unlanmış pişirme kağıdın üzerine hamuru alın. Elinize sıvı yağ sürüp hamuru biraz açın. Elinizi şifaya bulayıp pide formu verin. 40 dk kadar mayalandırın.
Susam ve çörek otu serpin.
225 derece sıcak fırının (fan kapalı alt üst ayarda) tabanına 1 sıcak su dolu kap koyun.
Üzeri renk alıncaya kadar pişirin. Pişince tel ızgaraya alarak soğutun.
Göz Göz Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst