Göz gecirmek ne demek?
➡Gözden Geçirmek deyiminin anlamı:Okumak, durumu incelemek, niteliğini anlamak için bir şeyin her yanına bakmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Araştırma ve inceleme yaparken kaynak taraması yapmak anlamında da kullanılmaktadır.Gözden geçirmek deyimi ne anlamına uygun cümlede kullanınız?
Gözden geçirmek: Okumak, durumu incelemek, niteliğini anlamak için bir şeyin her yanına bakmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Araştırma ve inceleme yaparken kaynak taraması yapmak anlamında da kullanılmaktadır. Gözden geçirmek örnek cümleler: Kütüphanedeki bütün kitapları gözden geçirdim ve eskilerini ayırdım.Gözünden yaş Boşanmak Ne Demek?
Gözünden yaş boşanmak: Çok ağlamak, çok gözyaşı dökmek, sürekli olarak ağlamak, üzülmek anlamlarına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır.
Gözü arkada kalmak deyim mi atasözü mü?
➡Gözü Arkada Kalmak deyiminin anlamı:Kendisi ayrıldıktan sonra, bıraktığı şey veya kimse ile ilgili tedirginliği sürmek, merak etmek. ➡Gözü Arkada Kalmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Köyden ayrılıyordu ama gözü de arkada kalmıştı.
Elinden geleni yapmak bir deyim midir?
Elinden Geleni Yapmak Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: İmkanlar dahilinde çabalamak, mücadele etmek.Boğazı tıkanmak ne anlama gelir?
Boğazı tıkanmak deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Sıkılmak, üzülmek, dertlenmek, zorluk çekmek. “Duyduklarından sonra boğazı tıkandı.”Göz açamamak ne anlama gelir?
➡Göz Açamamak deyiminin anlamı:İşlerinin yoğun oluşu sebebiyle başka bir şeyle ilgilenme imkanı bulamamak anlamında kullanılan bir deyimdir. Fırsat bulamamak, zaman bulamamak, yetiştirememek anlamlarında da kullanılmaktadır. Zamansızlık, yoğunluk anlamlarına gelmektedir.
Gözlerime inanamadım ne demek?
➡Gözlerine İnanmamak deyiminin anlamı:Hiç beklemediği bir anda bir şeyi görüp çok şaşırmak, bu sebeple gördüğünün gerçek olduğuna inanmamak. ➡Gözlerine İnanmamak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Gözlerime inanamıyorum, sen misin Ahmet?