AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Goz cevresinde yag bezesi neden olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göz çevresinde yağ bezesi neden oluşur?​

Yağ bezeleri bazı durumlarda göz kapağında, içi yağ dolu yumuşak şişlikler şeklinde kendini gösterir. Ksantelazma olarak da bilinen göz kapağında çıkan yağ bezeleri, genellikle kolesterol ve bağışıklık sistemi hücrelerinin epidermis üzerinde birikmesi sonucu oluşur.

Göz çevresinde yağ bezesi nasıl geçer?​

- Çay Ağacı Yağı Cildin temizlenmesinde oldukça etkili olan çay ağacı yağı ile cildi temizlemek ciltteki yağ bezelerinin zamanla erimesine ve yok edilmesine yardımcı olur.
- Sirke. Yağ bezelerinin yok edilmesinde en etkili kürlerden biri de sirkedir.
- Bal ve Buğday Maskesi.
- Hintyağı
- Buhar Banyosu.

Yağ bezeleri nasıl tedavi edilir?​

Yağ bezeleri nasıl tedavi edilir?
Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir. Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar. Aloe vera jelinin bu etkisinden yararlanabilmeniz için jeli düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Yüzdeki yağ bezeleri sıkılır mı?​

Yüzdeki yağ bezeleri sıkılır mı?
YAĞ BEZESİ SIKILIR MI? Bazı güzellik salonlarında iğne ucuyla patlatarak sıkma işlemi yapılabilir fakat bu yöntem oldukça yanlıştır. Yağ bezeleri görünüşünüzü etkiliyor zamanla çoğalıyor ve hatta büyüyorsa cerrahi yöntemle temizlenmelerinde fayda vardır.

Yağ bezelerini ne eritir?​

Yağ bezesi nasıl geçer ameliyatı?​

Cilt altında bulunan yağ bezesinin büyüklüğü kadar küçük bir kesi yapılmaktadır. Örneğin 4 cm büyüklüğünde bir vakaysa, kesi sadece 1-1,5 cm kadar bir bölgeye uydulanmaktadır. Bu kesiden yağ bezesi çıkarılarak cerrahi dikiş ile tekrar kapatılmaktadır.

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir?​

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir?
Yüzdeki yağ bezelerini geçirmenin en etkili iki yolu cilt temizliği ve komedojenik olmayan ürünler kullanmak. Cildini yağlandırmayan cilt bakım ürünleri kullanarak ciltteki yağ bezelerini azaltabilirsin. Cildini düzenli temizlemek ve doğru cilt bakım ürünleri kullanmak siyah nokta ve akne oluşumunu da engeller.
 
Yağ bezesi (ksantelazma) genellikle göz kapağında kolesterol ve bağışıklık sistemi hücrelerinin birikmesi sonucu oluşan, içi yağ dolu yumuşak şişliklerdir. Bu durum bazen estetik kaygılara neden olabilmektedir ve tedavi ihtiyacı doğurabilmektedir.

Yağ bezeleri bazı durumlarda kendi kendine geçebilir ancak tedavi gerektiğinde çeşitli yöntemler uygulanabilir. Çay ağacı yağı, sirke, bal ve buğday maskesi gibi doğal tedavi yöntemleri yanı sıra aloe vera jeli gibi doğal ürünler de kullanılabilir. Yüzdeki yağ bezeleri için buhara maruz kalma, cildin temizlenmesi gibi uygulamalar da faydalı olabilir.

Yağ bezeleri sıkılması önerilmeyen bir yöntemdir. Bazı güzellik salonlarında yapılan bu işlem, yanlış bir uygulama olabilir ve daha fazla soruna yol açabilir. Eğer yağ bezeleri ciltteki görünümü etkiliyorsa ve büyümeye devam ediyorsa cerrahi yöntemlerle temizlenmesi daha uygun olabilir.

Yağ bezelerinin cerrahi olarak çıkarılması işlemi genellikle cilt altında bulunan yağ bezesinin büyüklüğü kadar küçük bir kesi yapılarak gerçekleştirilir. Bu yöntemle yağ bezesi çıkarılır ve dikiş atılarak kapatılır.

Yüzdeki yağ bezelerinin yok edilmesinde ise düzenli cilt temizliği ve komedojenik olmayan ürünler kullanılması önerilir. Cildin yağ oranını dengelemek ve cildi temiz tutarak yağ bezelerini azaltmak mümkündür. Ayrıca, dermatolog tavsiyesi ile kullanılan ürünler de yağ bezelerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst