AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Goz beyazinda kahverengi leke nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Göz beyazında kahverengi leke nedir?​

Konjonktivada görülen benler ve kahverengi lekelenmeler melanoma sebep olabilir. Gözünün beyaz kısmında (sklera) siyah lekeler veya cildinde çok sayıda nevüs (ben) bulunan kişiler düzenli olarak göz muayenesi yaptırmalıdır.

Gözdeki leke ne anlama gelir?​

Göz beyazı üzerinde genellikle burun tarafından görülen ve halk arasında göz beyazında sarı leke olarak ifade edilen rahatsızlığa Latincede pinguekula adı verilmektedir.
Göz akında leke neden olur?
Pinguekula, Konjonktiva stromasının kollajen liflerinin elastotik dejenerasyonudur. Sarı lekeler yağ, protein veya kalsiyum içermektedir. Gözün güneş, toz veya rüzgar gibi dış etkenlere karşı zamanla oluşturduğu bir reaksiyonudur.

Korneada leke neden olur?​

Kornea hasar gördüğünde ödem(şişme) veya skar(leke) oluşumu meydana gelir. Kornea düzenliliği ve saydamlığı bozulur. Korneada skar, ödem veya başka bir nedenle oluşan düzensizlik ışığın yansımasına, dağılmasına, bulanık görmeye ve görme kaybına neden olur.

Gözlerde sararma neden olur?​

Bilirubin ciltte birikerek cildin sarı renkte görünmesine sebebiyet verir; bu durum zaman içinde gözleri de etkilemeye başlar. Bununla beraber, sarılığı tetikleyen ve karaciğer, safra kesesi ve pankreasta var olan bir sorun, gözlerin sararmasına neden olabilir.
Göz kanseri nasıl oluşur?
Göz kanseri nedenleri nelerdir? Göz dokularında kanserleşmeye neden olan yapılar kimyasala maruz kalma, yüksek oranda radyasyon teması, ultraviyole ışınlara maruz kalma sonucu göz çevresindeki sağlıklı hücrelerin bozulması, sigara ve alkol tüketimi ve genetik yatkınlık şeklinde sıralanabilir.
Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.
Korneanın ince olması nasıl anlaşılır?
Kornea tabakasının kalınlığı sağlıklı popülasyonda ortalama 530 mikron civarlarında olup genellikle 500-560 mikron arasındadır. Ancak normal kişilerde 470 mikron kadar ince bir kornea, 650 mikron kadar kalın bir kornea da olabilir. Korneanın 500 mikronun altında bir kalınlığa sahip olması ince kornea anlamına gelir.

Gözün beyaz kısmı neden sarı olur?​

Sarılık, cildin sararması ve vücuttaki bilirubini düzgün işlemediği zaman ortaya çıkan gözdeki beyaz kısmın sararmasıdır. Bu, karaciğerdeki bir problemden de kaynaklanabilir. Bilirubin, kanın demirden çıkarılmasından sonra kan dolaşımında kalan sarı renkli bir atık maddedir.
 
Geri
Üst