Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Goz alti dolgusu kac yasinda yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Göz altı dolgusu kaç yaşında yapılır?​

Gözaltı ışık dolgusu için yaş sınırı var mıdır? Gözaltı ışık dolgusu, yapısal olarak gözaltı bölgesinde çöküklük varsa veya yaşlanmaya bağlı gözaltı bölgesinde sönme, çökme daha koyu görünüm oluştuysa yapılan bir uygulamadır. Bu yüzden 18 yaştan itibaren yapılabilir.

Göz altı ışık dolgusu kaç cc?​

Göz altı ışık dolgusu kaç cc?
Göz Altına Uygulanacak Işık Dolgusu Miktarı Genellikle 0.5 cc ile 1 cc hacim herkes için yeterli olabilir. Aşırı doz uygulaması o bölgede normalden daha kabarık bir görünüm oluşturabilir. Bunun yerine hastaya 1-2 hafta sonra ek doz uygulanması önerilir. Dolgunun etkisi 12-18 ay kadar kalıcıdır.

Göz altı dolgusu ne zaman oturur?​

İlk günlerde uygulamaya bağlı olarak göz altında ve çevresinde bir miktar ödem gelişebilmesine rağmen alt göz kapağının görünümündeki değişim hemen fark edilebilmektedir. ışık dolgusunun tam oturması için 10-15 gün geçmesi gerekiyor.

Göz altı Işık Dolgusu göze zarar verir mi?​

Göz altı Işık Dolgusu göze zarar verir mi?
Işık dolgusunda kullanılan dolgu malzemesi cildin doğal yapısıyla uyumlu olduğu için genellikle herhangi bir yan etkiye neden olmadığı gibi gözede zararı yoktur. Göz çevresi oldukça hassas ve riskli bir bölge olduğu için bu işlem mutlaka alanında uzman hekim tarafından yapılması gerekir.

Göz altı Işık Dolgusu acıyor mu?​

Uygulama öncesinde cild yüzeyine uygulanan lokal anestezik bir krem sayesinde kişiler bu uygulamayı acısız olarak tanımlıyor.

Göz altı Işık Dolgusu kalıcı mı?​

Göz altı Işık Dolgusu kalıcı mı?
Gözaltı ışık dolgusu kalıcılık süresi ortalama 12 – 18 ay arasında olup, bu süre kişiye bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Işık dolgusu kalıcılık süresinin daha uzun veya daha kısa olmasını sağlayan faktörlerin başında; işlem sırasında kullanılan dolgu miktarı ve göz altındaki çöküklük seviyesidir.

Göz altı ışık dolgusu ne kadar kalıcı?​

Gözaltı ışık dolgusu kalıcılık süresi ortalama 12 – 18 ay arasında olup, bu süre kişiye bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.

Göz altı dolgusu kaç günde iyileşir?​

Göz altı dolgusu kaç günde iyileşir?
Gözaltı son derece hassas bir bölge olduğu için uygulama kaynaklı morarma olmaması için dolgu maddesi özel bir kanülle verilir. İşlem sonrasında hafif bir kızarıklık ya da nadir de olsa hafif bir morarma meydana gelebilir. Ancak her kisi de en fazla üç gün içinde tamamen iyileşir.

Göz altı Işık Dolgusu etkisi ne kadar sürer?​

Işık dolgusu kalıcı mı?​

Işık dolgusu kalıcı mı?
Işık dolgusunun kalıcılığı 12-18 ay kadardır. Yani bu tedavi geçici bir tedavidir. Eğer kalıcı bir çözüm istiyorsanız yağ enjeksiyonundan faydalanabilirsiniz. Ancak bunun cerrahi bir müdahale olduğunu belirtmekte fayda var.

Göz altı ışık dolgusu ne kadar dayanır?​

 
Göz altı dolgusu genellikle gözaltı bölgesinde çöküklük veya yaşlanmaya bağlı sönme, çökme gibi durumların giderilmesi için uygulanan bir işlemdir. Dolgunun tam oturması için genellikle 10-15 gün gibi bir süreye ihtiyaç duyulur. Ayrıca, göz altı ışık dolgusu genellikle 0.5 cc ile 1 cc hacim aralığında uygulanır ve etkisi ortalama 12-18 ay kadar sürebilir. Bu süre kişiden kişiye değişebilir.

Uygulama sırasında lokal anestezik bir krem kullanıldığı için çoğu kişi bu işlemi acısız olarak tanımlamaktadır. Dolgu malzemesi genellikle cildin doğal yapısıyla uyumlu olduğu için genellikle herhangi bir yan etkiye neden olmaz ve göze zarar vermez. Ancak bu işlemin uzman bir hekim tarafından yapılması oldukça önemlidir.

Göz altı dolgusu sonrasında hafif kızarıklık veya nadiren morarma meydana gelebilir. Bu durumlar genellikle birkaç gün içinde iyileşir. İşlemin kalıcılığı ise genellikle 12-18 ay arasında olup, kişinin cilt yapısına ve uygulanan dolgu miktarına bağlı olarak değişebilir. Eğer daha kalıcı bir çözüm isteniyorsa yağ enjeksiyonu gibi daha kalıcı yöntemleri tercih edilebilir. Bu tür yöntemler cerrahi müdahale gerektirebilir.
 
Geri
Üst