Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gösterişli Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?

SoruCevap

Yeni Üye
Gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı “sade” olarak kabul edilmektedir. Gösterişsiz, süssüz, mütevazı, basit, yalın.
İçindekiler

Gösterişli Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?​

Gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı, kelimenin tam tersi anlamına gelen bir kelimedir. Gösterişli kelimesi, bir şeyin dikkat çekici, göz alıcı ve süslü olduğunu ifade ederken, zıt anlamlı kelime ise bunun tam tersini ifade eder. İşte gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı olan bazı kelimeler:
Sade: Gösterişsiz, süslemesiz, sade bir şekilde olan. Örneğin, “Bu elbise çok gösterişli, ben daha sade bir elbise giymeyi tercih ederim.”
Basit: Karmaşık olmayan, süslü olmayan, sade bir şekilde olan. Örneğin, “Bu ev dekorasyonu çok gösterişli, ben daha basit bir tarzı tercih ediyorum.”
Doğal: Yapay olmayan, süslemesiz, doğal bir şekilde olan. Örneğin, “Bu makyaj çok gösterişli, ben daha doğal bir makyaj yapmayı tercih ederim.”
Mütevazı: Gösterişsiz, alçakgönüllü, sade bir şekilde olan. Örneğin, “Bu davet çok gösterişli, ben daha mütevazı bir ortamda bulunmayı tercih ederim.”
Sadelik: Gösterişsizlik, süslemesizlik, sade bir şekilde olma durumu. Örneğin, “Bu tasarım çok gösterişli, ben daha çok sadelikten yanayım.”
Bu şekilde gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimeleri kullanarak cümleler kurabilir ve anlatımınızı zenginleştirebilirsiniz.

Gösterişli Kelimesinin Zıt Anlamlısı Nedir?​

Gösterişli kelimesinin zıt anlamlısı sade.
Gösterişli kelimesinin karşıt anlamı mütevazidir.
Gösterişli kelimesinin zıddı süssüz.
Gösterişli kelimesinin karşıtı gösterişsizdir.
Gösterişli kelimesinin zıt anlamı abartısızdır.

Gösterişli kelimesinin zıddı sade.
Gösterişli kelimesinin karşıt anlamı mütevazidir.
Gösterişli kelimesinin zıddı süssüz.
Gösterişli kelimesinin karşıtı gösterişsizdir.
Gösterişli kelimesinin zıt anlamı abartısızdır.

Geri