Gorusme kaydi yapmak suc mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
141.738
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Görüşme kaydı yapmak suç mu?​

Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması Suçu: İki kişi arasındaki konuşmayı, konuşmanın taraflarından herhangi biri kayıt altına alırsa, bu fiil suç değildir. Ancak, kaydedilen bu konuşmanın üçüncü kişilerle paylaşılması, TCK m.133/2 deki konuşmaların ifşa edilmesi suçunu oluşturur.

Ortam dinlemesi yapmak suç mu?​

Konuşmanın tarafı olmayan üçüncü kişilerin aleni olmayan konuşmaları dinlemesi veya kayda alması suçunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır.
Gizlice ses kaydı almak suç mu?
TCK’nın 133. maddesince; “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Telefon konuşma kayıtları alınabilir mi?​

GSM operatörlerinin kişiler arasında yapılan görüşmeleri kaydetmeleri yasal olarak mümkün değildir.

Evde dinleme cihazı olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Dinleme cihazını bulmak için radyoyu içeride dolaştırın. Mantık şu; örneğin sahnede konuşma yapan bir adam mikrofonu kabinlere yaklaştırırsa kulağı rahatsız eden bir ötme sesi çıkar, eğer tam dibine getirirse bu ses daha da fazlalaşır.
Savcilik izni olmadan ses kaydı yapılır mı?
İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur. Yukarıda da görüleceği üzere ortamda olmayan kişi tarafından yapılan gizlice dinlemede kesinlikle suçtur.
Hukuka Aykırı Delil Elde Etme Yasağı Yürürlükteki hukuk kuralları ile açıkça yasaklanmış yöntemlerle elde edilen deliller, tartışmasız biçimde hukuka aykırı olduğu gibi, açık bir yasaklama olmasa da ilgili usul kurallarına aykırı biçimde elde edilen deliller de hukuka aykırıdır.
Hukuka aykırı delil, hukuk kurallarına aykırı yollarla elde edilmiş delilleri ifade etmektedir. CMK’da olduğu gibi Anayasa da hukuka aykırı delillerin yargılamada kullanılamayacağını açıkça belirtmiştir. Anayasanın ilgili m.38/6 hükmüne göre kanuna aykırı yollarla elde edilmiş bulgular delil olarak kullanılamayacaktır.
Ses kaydı mahkemede delil olur mu?
Yani kural; hukuka aykırı şekilde elde edilen delillerin ceza mahkemesinde kullanılamamasıdır. Ancak Yargıtay içtihatlarına göre istisnai durumlarda habersizce alınan ses veya görüntü kaydı hukuka uygun bir delil olarak kabul edilmektedir.

Çağrı merkezi ses kayıtları yasal mı?​

Telefon görüşmesini karşısındaki kişinin haberi olmaksızın kaydedilmesi hukuka aykırıdır. Delil olarak kullanılamaz.

Telefon kayıtları delil olur mu?​

Yargıtay içtihatlarına göre istisnai durumlarda habersizce alınan ses veya görüntü kaydı hukuka uygun bir delil olarak kabul edilmektedir.
 
Geri
Üst