- Konu Yazar
- #1
Görüntü işlemede morfolojik işlemler nedir?
Morfolojik işlemler Matematiksel morfoloji, lineer olmayan komşuluk işlemlerinde güçlü bir görüntü işleme analizidir. Morfolojik görüntü işlemede temel olarak kullanılan iki işlem vardır: Genişletme ve aşındırma. Diğer işlemler bu iki işlem kullanılarak elde edilir. Örnek olarak; açma ve kapama işlemleri.Morfolojik görüntü nedir?
Morfolojik görüntü nedir?Morfolojik görüntü işleme şekillerin biçimsel yapısı ile ilgilenerek nesneleri ayırt etmemize ve gruplayabilmemize olanak sağlar. Yöntem gri seviye görüntüler üzerinde de çalışsa da genellikle siyah-beyaz (ikili) görüntüler üzerinde kullanılır.
Morfolojik işlemlerin amacı nedir?
Genel olarak morfoloji, yapıları ve şekilleri incelemekle ilgilenir. Morfolojik işlemler normalde 0 veya 1 piksel değerlerini temsil eden ikili görüntüler üzerinde gerçekleştirilir. Morfolojik filtreler temel olarak görüntülerin geometrik özelliklerini değiştiren doğrusal olmayan dönüşümlerdir.Morfolojik işleme nedir?
Morfolojik işleme nedir?Morfolojik İmge İşleme – Açma ve Kapama Açma ve kapama, yayma ve aşındırma işlemlerinin iki değerli imgeye ardışıl uygulanmasıyla yapılan işlemlerdir.
Morfolojik özellikler ne demek?
Biyolojide morfoloji (ya da biçimbilim), canlıların yapı ve biçimini inceleyen ve özel fiziksel özelliklerini araştıran bilim dalıdır. Morfoloji, canlıların organları gibi iç bölümlerinin biçimlerinin incelemek kadar canlıların diğer özelliklerini (renk, şekil, doku, yapı) de inceler.Imopen nedir?
Imopen nedir?imclose, imopen: imdilate ve imerode işlemlerinin birlikte kullanılması ile oluşan filtrelerdir. Uygulama mantıkları benzerdir. imfill: gri seviyede veya binary modda açıklıkları doldurur.
Matlab strel ne işe yara?
strel: strel, morfolojik işlemlerde kullanılan yapısal filtre elemanıdır. Morfolojik işlemleri hangi şekil ve parametrelerle uygulayacağımızı strel ile belirleriz. imdilate: açma işlemini yapar. imerode: aşındırma işlemi yapar.Matlab Histogram nedir?
Matlab Histogram nedir?histogram() : Matlab programında bir grafik gösterme biçimidir. Yazının sonuna bir örneğini atarım. factorial() : Bu fonksiyon bildiğimiz faktöriyeli hesaplıyor. factorial(5)=120 çıktısını veriyor.