- Konu Yazar
- #1
Görsel hikaye anlatımı nedir?
Görsel hikaye anlatımı, temelinde bir hikaye anlatımının görsel unsurlarla yapılan biçimidir. Dolayısıyla görsel hikaye anlatımına bakmak ve incelemek için önce hikaye anlatımının ne olduğunu anlamak gerekmektedir. Böylelikle görsel hikaye anlatımının, hikaye anlatmak ile ilgili parçası anlaşılacaktır.Hikaye anlatımı nasıl yapılır?
Etkili hikaye anlatmanın 10 kuralı- Kendiniz olun.
- İnanmadığınız hiçbir hikâyeyi anlatmayın.
- Özgün ve yerel olun.
- Hikâyenizin girişi etkileyici olmalı.
- İyi hikâyeler anlatanları gözlemleyin.
- Etkili hikâye anlatmak için çok fazla hikâyeye sahip olmanız gerekir.
Dijital Hikayeleme yöntemi nedir?
Dijital Hikayeleme yöntemi nedir?Dijital hikaye kavramını; resim, video, müzik gibi çoklu ortam araçları yardımıyla genellikle öykü yazarının kendi sesini kullanarak öyküsünü anlattığı, 2-6 dakikalık kısa bir film oluşturma süreci olarak tanımlamak mümkündür (İnceelli, 2005).
Hikaye metodu nedir?
Hikaye metodu nedir?Gerçek bir olayın mimik ve ses tonu kullanılarak tiyatral bir şekilde aktarımından farklı olarak hikayeleştirme, verilmek istenen ana mesajın dinleyicilere en etkili şekilde ulaştırılabilmesi için konular arasında anlamlı bağ kurabilmeyi gerektiren bir anlatım tekniğidir.
Dijital Hikaye Anlatımı nedir?
Dijital hikaye anlatımı, video yapımında çok az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan kişilerin, ağırlıklı olarak sabit görüntüler ve seslendirme kullanarak oluşturdukları 2-10 dk lık kısa filmleri kapsar.Dijital öyküleme nasıl yapılır?
Dijital öyküleme süreci:- Konu seçimi.
- Uygun mesajı seçme.
- Senaryonun oluşturulması/ Öyküyü yapılandırma.
- Öykü ile ilişkili görsel ve işitsel materyallerin seçilmesi.
- Bir program ile dijital öykünün oluşturulması
Okul öncesi hikaye anlatma teknikleri nelerdir?
Okul öncesi hikaye anlatma teknikleri nelerdir?Bu yöntemler: düz anlatım, hikaye kitabı ile anlatım, hikaye kartı ile anlatım, pazen tahta kartı ile anlatım, kuklalar ile anlatım, televizyon şeridi ile anlatım, slayt ile anlatım, tepegöz ile anlatım, pandomim ve dramatizasyondur (Bektaş, 2010).