AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gormedim Duymadim Bilmiyorum ne anlama gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Görmedim Duymadım Bilmiyorum ne anlama gelir?​

Kişinin kötülük görmek istemediğini, kötülük işitmek istemediğini, kendisinden kötü bir söz çıkmayacağını belirtmektedir. Fakat Batı dünyasında ve Türkçede de bu deyiş evrimleşerek “kötülüklere göz yummak” anlamında kullanılır olmuştur.

3 maymun nasıl oynanır?​

3 maymun nasıl oynanır?
Üç maymunu oynamak eşler arasındaki çatışmaları ortadan kaldırarak, evliliğe anlayışı, mutluluğu ve huzur getirir. Yapılması gereken tek şey eşin yaptığı her hatayı görüp yüzüne vurmamak, söylediği her kötü sözü duyup karşılık vermemek ve kötü konuşmamaktır.

Maymun oynatmak ne demek?​

Maymun oynatmak ne demek?
bir ortamda bir olayla ilgili bir soru sorulduğunda kimseden bir ses çıkmıyorsa ve hatta görmedim, duymadım, söylemedim şeklinde ünlemlerde eşlik ediyorsa bu durumu tarif etmek için kullanılan ifade.

Görmedim Duymadım Bilmiyorum ilk kim tarafından söylenmiştir?​

Doğru Cevap : Konfüçyus Konfüçyüs (Çince: Kǒng Fūzǐ, 孔夫子, Latince: Confucius, “Üstad Kong” Çince 孔子, Kǒng Zǐ, Wade-Giles: K’ung-tzǔ), Çinli filozof, eğitimci ve yazar.

4 maymun ne anlama geliyor?​

4 maymun ne anlama geliyor?
görmedim, duymadım, bilmiyorum şeklindeki üç maymun mottosunun, gelişen ve değişen çağa ayak uydurması ile elde edilecek olan yeni söylemdir. görmedim, duymadım, bilmiyorum, hissetmedim şeklinde açılabilir. hissetmeyen maymun götünü avuçlamış şekilde resmedilebilir pekala.

4 maymun ne demek?​

4 maymun ne demek?
Görmedim Duymadım Bilmiyorum sözü kime aittir?​
Soru : Günümüzde “Görmedim, duymadım, söylemedim” şeklinde kısaltılan ifade, ilk kim tarafından söylenmiştir? Konfüçyüs (Çince: Kǒng Fūzǐ, 孔夫子, Latince: Confucius, “Üstad Kong” Çince 孔子, Kǒng Zǐ, Wade-Giles: K’ung-tzǔ), Çinli filozof, eğitimci ve yazar.

Üç Maymun sözü kime ait?​

Üç Maymun sözü kime ait?
Üç maymun figürünün kökeni Japonya’dır. Mizaru, Kikazaru ve Iwazaru adlı üç maymun Japonca’da görmemek, işitmemek ve konuşmamak anlamına geliyor. İşin daha da ilginç boyutu Japonca’daki bir kelime oyunudur.

"Görmedim Duymadım Bilmiyorum" ifadesi aslında köken olarak kişinin kötülük görmek, kötülük işitmek, ve kendisinden kötü bir söz çıkmayacağını belirtmek amacıyla kullanılan bir söz olsa da zamanla evrilerek "kötülüklere göz yummak" anlamında da kullanılmaya başlanmıştır. Bu ifade genellikle olumsuz olaylardan uzak durmayı, sorumluluk almamayı ifade etmek için kullanılmaktadır.

Üç maymunun oynanması ise eşler arasındaki çatışmaları ortadan kaldırarak, anlayışı, mutluluğu ve huzuru evliliğe getirmeyi amaçlayan bir davranış biçimidir. Bu oyunun temel prensibi eşin yaptığı hataları görmezden gelmek, kötü sözleri duymazdan gelmek ve olumsuz konuşmalardan kaçınmaktır.

"Maymun oynatmak" ifadesi ise bir ortamda bir olayla ilgili bir soru sorulduğunda kimseden bir ses çıkmıyorsa ve hatta görmedim, duymadım, söylemedim şeklinde ünlemler eşlik ediyorsa bu durumu tarif etmek için kullanılan bir ifadedir.

"4 maymun" ifadesi ise, "görmedim, duymadım, bilmiyorum" şeklindeki üç maymun mottosunun günümüze uygun olarak değiştirilmiş hali olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ifade genellikle "hissetmedim" şeklinde de genişletilebilir ve yeni çağa uygun bir şekilde kullanılabilir.

"Üç Maymun" sözü ise aslında Japonya kökenli olan ve Mizaru, Kikazaru ve Iwazaru adlı üç maymun figürü ile ilişkilendirilen bir ifadedir. Bu figürler sırasıyla görmemek, işitmemek ve konuşmamak anlamlarına gelmektedir. Japonca'daki bir kelime oyunu olarak da dikkat çeken bu figürler genellikle olumsuzluklardan kaçınmayı, sorunlardan uzak durmayı ve dengeli bir yaşam sürmeyi simgeler.

Geri