- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.864
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Görme engelliler nelerden yararlanabilir?
Örneğin, rakamları kabartma noktalarla gösterilen saatler, konuşan hesap makineleri, derece, tansiyon, kan şekeri ölçen aletler, paraları renkleri sesli olarak belirten cihazlar, fen, matematik, coğrafya derslerinde kullanılan özel araçlar, özel gözlükler, büyüteçler, bilgisayarlar, mutfak aletleri görme engellilerin …Gözleri görmeyen insanlar nasıl okur?
Resim kartonuna benzer kâğıtlar üzerine kabartılmış noktalardan oluşan yazı, görme engelliler tarafından parmak uçlarıyla okunmaktadır. Altı nokta sisteminden oluşan bu yazıya ” Braille yazı” denilmektedir.Louis Braille görme engelli mi?
Louis Braille (4 Ocak 1809 – 6 Ocak 1852), Fransız eğitimci ve mucit. Braille, görme engellileri için dünya çapında okuma ve yazma için kullanılan körler alfabesinin sistemini icat etti. Louis Braille’in kendisi de görme engelliydi.
Louis Braille nasıl gözlerini kaybetti?
Babası Simon-Rene Braille deriden koşum ve eyer takımları üreten bir saraç, annesi ise ev hanımıydı. 3 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucunda sol gözünü kaybeden Braille, sempatetik oftalmiya sebebiyle 6 yaşındayken de sağ gözünü kaybederek tamamen kör oldu. Aldığı burs bir kör olarak kaderini değiştirdi.
Kör insan nasıl görür?
Yasal olarak kör olan bir kişi büyük nesneleri ve insanları görebilir, ancak bunlar odağın dışındadır. Yasal olarak kör olan insan renkleri görebilir ya da belirli mesafeden odağı sağlayabilir. Diğer durumlarda ise, renk keskinliği kaybolabilir veya tüm görüş bulanık olabilir.Körler için kabartmalı alfabeyi kim buldu?
Louis BrailleCharles BarbierBraille alfabesi/YaratıcılarıGörme engelliler için kabartmalı bir alfabe yapan kişi kimdir?
Braille alfabesi veya Körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur.