AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Gorme engelliler icin sinif ortami nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Görme engelliler için sınıf ortamı nasıl olmalı?​

Görme yetersizliği olan öğrencilere okul ve sınıf dolaştırılarak anlatılmalıdır. Sınıf içerisinde hareket alanında takılıp düşebileceği, çarpabileceği hareketi kısıtlayacak eşyalar bulunmamalıdır. Sınıftaki eşyaların sabit yeri olmalı ve sıklıkla yerleri değiştirilmemelidir. Sınıf sıraları sabit olmalıdır.

Görme Engelliler Okuma yazmayı nasıl öğrenir?​

GÖRME engellilerin okuyup yazmak için kullandıkları, noktalardan oluşan kabartma bir yazı sistemi bulunmaktadır. Bu yazı sistemi, 1829’da Luis Braille adlı bir kişi tarafından bulunmuştur. Luis Braille 1809’da Fransa’da doğmuş ve küçük yaşta gözlerini kaybetmiştir.
Görme yetersizliği olan bireylerin gelişimsel özellikleri nelerdir?
GÖRME YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERİN EĞİTİMİ

Görme yetersizliği olan çocuklar için kullanılan araç gereçler nelerdir?​

Eğitsel açıdan az gören, görme duyusunu öğrenme amacıyla kullanabilen kişidir. Az gören bireyler görme potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmek için gözlük, büyüteç gibi araç gereçlere, büyük puntolu yazı, aydınlatma, zıtlık gibi materyal ve çevre düzenlemelerine gerek duyarlar.

Görme Engelliler Okuma ve yazma için hangi alfabeyi kullanıyor?​

Braille alfabesi veya Körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur.
Görme engelliler alfabesi nasıl yapılır?
Braille, genelde işaret parmağı ucundaki kabarık bölgeyle okunur. En hassas parmak işaret parmağı olduğu için durum böyledir, ancak kişi en rahat olduğu parmağıyla da okuma yapabilir. Bazı yayınlar da olağandan daha büyük noktalar kullanılır.
 
Geri
Üst