AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Gorevini yapmayan Jandarma nereye sikayet edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Görevini yapmayan Jandarma nereye şikayet edilir?​

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, vatandaşlar ile kurumlar, herhangi bir kolluk görevlisiyle ilgili şikayet ya da ihbarlarını, dilekçeyle valilik ve kaymakamlıklara ya da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezinin (CİMER) “cimer.gov.tr” ve komisyonun “kollukgozetim.gov.tr” internet …

Kolluk Gözetim nedir?​

Kolluk Gözetim nedir?
Kolluk Gözetim Komisyonu; kolluk görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin sağlanması ve vatandaşların kolluk hizmetleri ile ilgili öneri, istek ve şikayetlerini iletebilmesi amacıyla kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Kolluk Gözetim Büro Amirliği ne iş yapar?​

Kolluk Gözetim Komisyonu İşlemleri Büro Amirliği, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi hizmetlerini yerine getirir.

6713 sayılı kanun ne demek?​

6713 sayılı kanun ne demek?
Komisyon, kolluk şikayet sisteminin işleyişine dair ilkeleri belirleyecek ve kolluk görevlileri hakkında gerektiğinde yetkili merciler tarafından haklarında disiplin soruşturması yapılmasını isteyebilecek. 6713 sayılı Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkındaki Kanun 2016 yılında yürürlüğe girmişti.
Jandarma Şikayet Nasıl Yapılır?​
156 JANDARMA ONLİNE İHBAR HATTI.

Jandarma ihbar hattı kaç?​

Jandarma ihbar hattı kaç?
Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112’de birleştirmişti.

Adli kolluk yetkisi ne demek?​

Adli kolluk, görevlileri, kamu düzeni ve huzurunun sağlanabilmesi için çalışmaktadır. Koruyucu ve önleyici olarak görev almasının yanında suçlu sayılabilecekleri ve suç delillerini bularak ilgili makama teslim etmekle de görevlidir. Adli Kolluk nedir, Kimlerden Oluşur?

Kolluk Gözetim Komisyonu görev ve yetkileri nelerdir?​

Kolluk Gözetim Komisyonu görev ve yetkileri nelerdir?
(1) Komisyonun görev ve yetkileri aşağıda belirtilmiştir: a) Kolluk şikâyet sisteminin işleyişine dair ilkeleri tespit ederek bunlarla ilgili olarak Bakanlığa önerilerde bulunmak, bu konudaki uygulamaları izlemek ve sistemin işleyişinde kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamak.

Kolluk birimi ne demek?​

Kolluk birimlerinin temel görevi, sorumluluk alanlarında bireylerin hak ve özgürlüklerini koruyarak, güvenliği, asayiş ve kamu düzenini sağlamaktır. Bu onurlu ve saygın görev kolluk personeli tarafından yerine getirilmektedir.

Jandarma ihbar edenin kimliği açıklanır mı?​

Jandarma ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
156 Jandarma İmdat Telefonuna yapılan ihbarlarda ihbarcının kimliğini açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Şayet ihbar eden kişi kimliğini açıklamışsa kimliği kesinlikle gizli tutulur ve açıklanmaz.
Jandarma ne durumda aranır?​
Özellikle yerel açıdan belli başlı bölgeler için polis imdat yerine 156 Jandarma aranır. Her türlü ihbar, şikayet, müracaat ile yardım talepleri bu numara üzerinden sağlanır.

Adli kolluk sorumlusu kim?​

Adli kolluk sorumlusu kim?
Adli kolluk sorumlusu: Ticaret Bakanlığınca, gümrük müdürlükleri ile gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürlüklerinde görevli adli kolluk personeli arasından amir olarak görevlendirilen personeli ifade etmektedir.

Adli kolluk kuvvetleri kimlerdir?​

Adli kolluk ve İdari kolluk kavramını göz önüne aldığımız takdirde Türkiye’de 4 dört adet kolluk kuvveti bulunur. Bunlar Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü dır.

Kolluk Gözetim Komisyonu üyeleri kimlerden oluşur?​

Kolluk Gözetim Komisyonu üyeleri kimlerden oluşur?
Kurumu Başkanı, Kurul Başkanı, Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku ana bilim dallarında görevli öğretim üyeleri ile baro başkanı seçilme yeterliğine sahip serbest avukatlar arasından Cumhurbaşkanınca seçilecek birer üyeden oluşur.
 
Jandarma görevini yerine getirmediği durumlarda şikayet ya da ihbarda bulunmak isteyen vatandaşların bu durumu valilik ve kaymakamlıklara dilekçe ile bildirebilecekleri belirtilmektedir. Ayrıca, vatandaşlar Jandarma hakkında şikayette bulunmak için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) internet sitesi olan cimer.gov.tr üzerinden de bildirimde bulunabilirler. Kolluk Gözetim Komisyonu ise kolluk görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlamak ve vatandaşların kolluk hizmetleriyle ilgili öneri, istek ve şikayetlerini iletebilmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

6713 sayılı Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması Hakkındaki Kanun, 2016 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu kanun kapsamında, Komisyon kolluk şikayet sisteminin işleyişine dair ilkeleri belirleyerek Bakanlığa önerilerde bulunmakta ve gerektiğinde kolluk görevlileri hakkında disiplin soruşturması yapılmasını isteyebilmektedir.

Jandarma şikayetlerini yapmak isteyen vatandaşlar, 156 Jandarma Online İhbar Hattı'nı kullanabilirler. Ayrıca, Jandarma'nın 156 İmdat hattı üzerinden de ihbarda bulunabilirler. İhbarlarda ihbarcının kimliğini açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır ve kimlik gizliliği sağlanmaktadır.

Adli kolluk ise görevlilerini kamu düzeni ve huzurunun sağlanması için çalışmaktadır. Suçlu sayılabilecek kişileri belirleyerek suç delillerini ilgili makamlara teslim etmek gibi görevleri vardır. Adli kolluğun temelini oluşturan kolluk kuvvetleri ise Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'dür.

Kolluk Gözetim Komisyonu'nun üyeleri ise kurumu başkanı, kurul başkanı, Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku ana bilim dallarında görevli öğretim üyeleri ile baro başkanı seçilme yeterliğine sahip serbest avukatlar arasından Cumhurbaşkanınca seçilecek birer üyelerden oluşmaktadır.
 

Similar threads

Geri
Üst