AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Googleʼda Makale Nasıl Aranır?

SoruCevap

Yeni Üye
Google’da makale nasıl aranır? Makaleleri bulmak için Google arama motoru‘nu kullanabilirsiniz. Arama çubuğuna ilgili makaleyle ilgili anahtar kelimeleri yazarak arama yapabilirsiniz. Makalelerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için Google Scholar‘ı kullanabilirsiniz. Makaleleri daha kolay bulmak için arama filtrelerini kullanabilirsiniz. Örneğin, tarih, dil veya yazar gibi filtreleri kullanarak sonuçları daraltabilirsiniz. Ayrıca, LSI (Latent Semantic Indexing) mantığına uygun olarak, makalenin içeriğine benzer makaleleri de arayabilirsiniz. Bu, daha kapsamlı ve ilgili sonuçlar almanızı sağlar. Son olarak, Neil Patel‘in önerdiği gibi, 5N1K (Neden, Ne, Nasıl, Nerede, Ne Zaman, Kim) mantığını kullanarak daha spesifik aramalar yapabilirsiniz.
İçindekiler

Nasıl Googleʼda Makale Aranır?​

Googleʼda makale aramak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Google Ana Sayfasını Açın
İnternet tarayıcınızı açın ve Google Ana Sayfasını ziyaret edin. Genellikle www.google.com.tr adresine gidersiniz.
2. Adım: Arama Kutusuna Anahtar Kelimeleri Yazın
Google Ana Sayfasında bulunan arama kutusuna “makale nasıl aranır” veya aramak istediğiniz konuyla ilgili anahtar kelimeleri yazın.
3. Adım: Arama Sonuçlarını İnceleyin
Google, arama sorgunuzla ilgili bir dizi sonuç listeler. Arama sonuçları sayfasında, ilgili makaleleri bulmak için başlıkları ve açıklamaları inceleyebilirsiniz.
4. Adım: Uygun Makaleyi Seçin
Arama sonuçlarından size en uygun makaleyi seçin. Makaleye tıkladığınızda, web sitesinin sayfasına yönlendirileceksiniz.
5. Adım: Makaleyi Okuyun ve Kaynakları Kontrol Edin
Seçtiğiniz makaleyi dikkatlice okuyun ve içerikle ilgili bilgileri kontrol edin. Makalenin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlamak için kaynaklarına da göz atabilirsiniz.
6. Adım: Diğer Kaynakları da İnceleyin
Eğer ilk seçtiğiniz makale size yeterli bilgi sağlamazsa, diğer arama sonuçlarını da gözden geçirerek farklı kaynaklardan makaleler bulabilirsiniz.
Bu adımları izleyerek, Googleʼda makale aramak istediğiniz konuyla ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. Doğru anahtar kelimelerle arama yapmak ve kaynakların güvenilirliğini kontrol etmek önemlidir.

Googleʼda Makale Nasıl Aranır?​

Google’da makale nasıl aranır?
Makale araması için Google’a girip arama kutusuna ilgili anahtar kelimeyi yazın.
Arama sonuçlarında çıkan web siteleri, bloglar ve akademik kaynakları inceleyebilirsiniz.
Belirli bir konuyla ilgili daha spesifik makaleler bulmak için anahtar kelimeyi detaylandırın.
Google Scholar kullanarak bilimsel makalelere erişebilirsiniz.
Site: operatörü kullanarak sadece belirli bir web sitesinde makale araması yapabilirsiniz.

Makale ararken anahtar kelimenin yanına tırnak işareti koyarak tam eşleşme sağlayabilirsiniz.
Arama sonuçlarını filtrelemek için arama araçlarını kullanabilirsiniz.
Açık erişime sahip ücretsiz makaleleri bulmak için Open Access anahtar kelimesini kullanabilirsiniz.
Makalelerin çıktığı tarih aralığını belirtmek için arama araçlarını kullanabilirsiniz.
Makalelerin daha hızlı yüklenmesi için Cache kullanabilirsiniz.

Geri