AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Googleʼda Fotoğraflı Arama Nasıl Yapabilirim?

SoruCevap

Yeni Üye
Googleʼda fotoğraflı arama nasıl yapabilirim? Fotoğraflı aramaları kolayca gerçekleştirmek için Google Görseller özelliğini kullanabilirsiniz. Aradığınız konuyla ilgili bir fotoğrafı yükleyerek veya bir fotoğrafın URL’sini yapıştırarak arama yapabilirsiniz. Fotoğraflı arama sonuçları, benzer görüntüler, ilgili web siteleri ve daha fazlasını içerir. Aradığınız görsel içerikle ilgili daha fazla bilgi almak için görselleri tıklayabilirsiniz. Ayrıca Google Lens uygulamasını telefonunuza indirerek de fotoğraflı aramalar yapabilirsiniz. Görsel tanıma özelliği sayesinde, fotoğrafları analiz edebilir ve ilgili sonuçları bulabilirsiniz.
İçindekiler

Google’da Fotoğraflı Arama Nasıl Yapabilirim?​

Google’da fotoğraflı arama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, Google Ana Sayfası’na gidin ve arama çubuğuna “Google Görseller” yazın.
2. Adım: Arama sonuçları sayfasında, ekranın üst kısmında bulunan “Görseller” sekmesine tıklayın.
3. Adım: “Görseller” sekmesine tıkladıktan sonra, sağ üst köşede bir fotoğraf simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın.
4. Adım: Fotoğraf simgesine tıkladıktan sonra, bilgisayarınızdan bir fotoğraf yükleyebilir veya bir fotoğrafın URL’sini yapıştırabilirsiniz.
5. Adım: Fotoğrafı yükledikten veya URL’yi yapıştırdıktan sonra, Google size benzer görüntüler içeren bir arama sonucu gösterecektir.
6. Adım: Arama sonuçlarını inceleyerek istediğiniz bilgilere ulaşabilir veya aradığınız görseli bulabilirsiniz.
Bu şekilde, Google’da fotoğraflı arama yapabilir ve istediğiniz görseli bulabilirsiniz. Fotoğraf simgesine tıklayarak, fotoğraf yükleme veya URL yapıştırma seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Arama sonuçları size benzer görüntüler sunacak ve istediğiniz bilgilere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Googleʼda Fotoğraflı Arama Nasıl Yapabilirim?​

Google’da fotoğraflı arama nasıl yapabilirim?
Google Lens’i kullanarak fotoğrafla arama yapabilirsiniz.
Görseli Google Aramalar’a sürükleyip bırakarak arama yapabilirsiniz.
Google’da fotoğraf araması için resmi yükleyebilir veya URL’yi yapıştırabilirsiniz.
Fotoğraf araması sonuçlarında benzer görüntüler ve ilgili sayfalar bulunur.

Google’da fotoğraflı arama yapmak için fotoğraf yükleyebilirsiniz.
Resim araması sonuçlarında görsel benzerlikleri bulabilirsiniz.

Google’da fotoğraflı arama yapmak için fotoğrafın üzerine tıklayabilirsiniz.
Google Aramalar’da görsel arama sonucunda ilgili ürünler de görüntülenebilir.
Fotoğraflı arama sonuçlarında resimlerin kaynağı ve boyutu da görüntülenir.

Geri