AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Google stopaj kalkti mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.377
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Google stopaj kalktı mı?​

Bize göre, Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarındaki işyeri tanımında bir değişiklik yapılmadan, kanuni ve iş merkezlerinin her ikisi de Türkiye’de bulunmayan google, facebook, instagram, amazon, twitter vb.lere verilen reklamların stopaj yoluyla vergilendirilmesi mümkün bulunmuyor.

ABD bölüm 3 vergi stopajı nedir?​

3. Bölüm: ABD vergi stopajı ABD dışındaki bir işletme veya şahıs olduğunuz geçerli şekilde belgelendiği takdirde, gelirinizin yalnızca ABD’deki kullanıcılardan kazandığınız bölümü ABD vergi stopajına ve raporlamaya tabi olur.

Gelir stopaj nedir?​

Gelir stopaj nedir?
Stopaj, kurumlar ve gelir vergisine bağlı olan kazançlara yönelik vergi tutarının, sağlanan gelir henüz sahibine geçmeden kesilmesi ve işin sahibi adına vergi dairesine yatırılması yoluyla toplanan bir vergi türüdür. Stopaj, sabit bir tutarla ifade edilemezken, ödeme türüne göre de değişkenlik gösterir.

Facebook faturalarında stopaj var mı?​

Yani eğer facebook, google gibi internet mecralarında reklam vermek isterseniz stopaj ödemeniz gerekecektir.

Google Türkiye’de vergi ödüyor mu?​

Yeniden yapılandırmayla 71 milyon liralık toplam borç 35 milyon liraya indi. Vergi uzmanları, Google’un Maliye ile uzlaşmasının birçok açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, Google Maliye ile el sıkışarak Türkiye’de vergi mükellefi olmayı kabul etmiş oldu.

Google Türkiye’de vergi veriyor mu?​

Google Türkiye’de vergi veriyor mu?
Düzenleme ile Google, Youtube, Facebook gibi arama ve soysal medya kuruluşlarına reklam verenler, verdiği her 100 liranın 15 lirasını kesip vergi dairesine yatıracak. Ayrıca sosyal medya fenomenlerine veya reklam işini tek başına yapan yerli yabancı kişilere reklam veren şirketler de aynı kesintiyi yapmak zorunda.

ABD vergi stopajı nedir?​

İşletme hesap türü: Alacaklı ABD dışındaysa varsayılan stopaj oranı ABD kazançlarının %30’u olur. ABD’deki işletmeler, dünya genelindeki toplam kazançlarda %24 oranında stopaja tabidir. Bireysel hesap türü: Peşin stopaj uygulanır ve dünya genelindeki toplam kazançların %24’üne kesinti yapılır.

ABD ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması var mı?​

MADDE 1.- 26 Mart 1996 tarihinde Vaşington’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması” ve eki Protokolün onaylanması uygun bulunmuştur.

Gelir vergisi stopajı yüzde kaç?​

Gelir vergisi stopajı yüzde kaç?
Stopaj oranı %15, %20, %27 ve %35 olarak değişiklik gösterir. Kira Ödemeleri için Stopaj kesintisi Kiracılardan yapılmaktadır. Stopaj oranı %20’dir. Serbest meslek erbaplarına yapılan ödemeler için Stopaj kesintisi Hizmet Alanlardan yapılmaktadır.

Facebook reklam vergisi ne kadar?​

Facebook reklamları 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Türkiye’de resmen vergilendirilmeye başlandı. Artık Türkiye’de Facebook, Instagram, Messenger veya Marketplace üzerinden verilen reklamlardan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi (KDV) kesiliyor.

Facebook reklam Yöneticisi nerede?​

Başlamak için Hesaba Genel Bakış kısmına gidin. Reklam Yöneticisi, Facebook reklamlarınızı oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanıyan bir Facebook aracıdır. Tüm Facebook kampanyalarınızı, reklam setlerinizi ve reklamlarınızı değiştirebilir ve bunların sonuçlarını görebilirsiniz.

Google vergisi ne kadar?​

Google vergisi ne kadar?
Dijital Hizmet Vergisi’nin oranı %7.5’tir.

Google fatura nasıl kesilir?​

Eğer şirketiniz yoksa vergi dairesine gidip beyanda bulunmanız yeterlidir. Eğer şirketiniz varsa (yani şahıs şirketiniz, limited şirket veya anonim şirketiniz varsa) o zaman fatura kesmeniz gerekecek. Size gereken bilgiler sözleşme yaptığınız tüzel kişi ve size gelen kazanç.

Google ne kadar vergi veriyor?​

Zira Google, Youtube, Facebook gibi şirketlerin bu kapsamda sağladığı reklam gelirleri artık dolaylı yoldan da olsa vergilendirilmiş olacak. Bu platformlara reklam veren şirketler yaptıkları ödeme esnasında yüzde 15 vergiye tabi olacak.
 
Google, Facebook, Instagram, Amazon, Twitter gibi yabancı şirketlere verilen reklamların stopaj yoluyla vergilendirilmesinin, Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmalarındaki işyeri tanımında bir değişiklik yapılmadan mümkün olmadığı belirtilmiş. Ayrıca Google ile ilgili yapılan bir düzenleme sonucunda toplam borcunun indirildiği ve Google'un Türkiye'de vergi mükellefi olduğu ifade edilmiş.

Gelir stopajı ise, kazançlara yönelik vergi tutarının, elde edilen gelir sahibine geçmeden kesilmesi ve vergi dairesine yatırılması şeklinde tanımlanmıştır. Stopaj, ödeme türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Ülkemizde Facebook reklamlarından yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi kesildiği ve dijital hizmetlerden alınan vergilerin oranının %7.5 olduğu belirtilmiş. Ayrıca Facebook reklamlarının 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Türkiye'de vergilendirilmeye başlandığına dair bilgi verilmiş.

Google vergisi ise Dijital Hizmet Vergisi olarak bilinen verginin %7.5 oranında olduğu ifade edilmiş. Bu vergi, dijital hizmetlerden elde edilen gelirlere uygulanmaktadır.

Son olarak, Google'un yanı sıra Facebook, Youtube gibi platformlara reklam veren şirketlerin ödemeleri esnasında yüzde 15 oranında vergiye tabi olduğu belirtilmiş. Bu sayede, yabancı teknoloji şirketlerinin Türkiye'de vergilendirilmesi sağlanmaktadır.
 
Geri
Üst