AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Google Scholar id nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Google Scholar id nedir?​

Scholar ID, Google’in araştırmacılara verdiği tanımlayıcıdır. Bir kimlik numarası olarak ifade edilebilir.

Google Akademik alıntı nasıl eklenir?​

Dokümanlara alıntı ve kaynakça eklemek zaman alabilir. Tercih ettiğiniz alıntı biçimini (MLA, APA veya Chicago) kullanarak bunları doğrudan Google Dokümanlar’dan hızlı bir şekilde ekleyebilirsiniz….Alıntı aracını açın
- In Docs, open a document.
- Araçlar. Alıntılar’ı tıklayın.
- Bir biçimlendirme stili seçin.
Tez ve makalelere nereden ulaşabilirim?​
Makale Okuma Siteleri
- ScienceDirect. Yapmak istediğiniz araştırmalar için tam metinli dergi makaleleri ile birlikte kitapları da içinde bulunduran milyonlarca yayına sahip bir sitedir.
- 2. Scopus.
- 3. Academia.
- DergiPark.
- YÖK Tez.
- Google Akademik (Scholar)
- 7. Springer Link.

Atıf sayısı ne demek?​

Atıf sayısı ne demek?
Bir bilimsel makale, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak olarak gösterince, o makaleye atıf yaptı diyoruz. Meselâ Şekil 1A’da kırmızı okun gösterdiği yerde ayraç içinde 19 sayısı var. Bu, orada bahsedilen bilginin 19 numaralı dipnottaki yayından alındığını belirtiyor.

Google Scholar ID nasıl alınır?​

Google Scholar ID nasıl alınır?
Google Scholar ID Oluşturma
- Google Akademik profili şahsi Gmail hesabı ile oluşturulmalı, doğrulaması ise kurumsal e-posta hesabı ile yapılmalıdır.
- UYARI: Eğer hali hazırda kişisel Gmail hesabınıza giriş yapmışsanız tarayıcınızın adres satırına http://scholar.google.com.tr yazmanız yeterlidir.

Google Scholar profil adresi nedir?​

1. http://scholar.google.com.tr/ internet adresi üzerinden Google Akademik ana sayfasına ulaşınız. 2. “Oturum açın” linkini kullanarak bir gmail hesabı ile veritabanına giriş yapınız. Eğer bir gmail hesabınız bulunmuyor ise “Hesap Oluştur” linkini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Google’da Bilimsel makale nasıl aranır?​

Makalenin sağ üst köşesinde yer alan bu simgeye tıklayarak makale bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Ana sayfadan arama kutucuğu yardımıyla arama yapmak için anahtar kelime, yazar adı, makale adı vb. bilgiyi yazıp doğrudan arama yapabilirsiniz. Makale yılı seçebilir ya da kendiniz özel bir aralık belirleyebilirsiniz.
Akademik tezlere nasıl ulaşabilirim?​
Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.
- Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
- Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
- Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/

Atıf sayısı kaç olmalı?​

Atıf sayısı kaç olmalı?
Bu demektir ki akademisyen en az 10 makalesi 10 veya üstü atıf almış demektir. H indeksi 5 olsaydı, en az 5 makalesi 5 veya üstü atıf almış anlamına gelecektir.

Atıf yapıldığını nasıl öğrenirim?​

Atıf yapıldığını nasıl öğrenirim?
Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
- Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
- Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
 
Google Scholar ID, Google Scholar profiline özgü bir tanımlayıcıdır. Her araştırmacının benzersiz bir kimlik numarası olarak düşünülebilir. Google Scholar ID'nizi oluşturmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Google Akademik profili oluşturmak için kişisel Gmail hesabınızı kullanın.
2. Profilinizi kurumsal e-posta hesabınızla doğrulayın.
3. Eğer kişisel Gmail hesabınıza giriş yaptıysanız, tarayıcınızın adres satırına http://scholar.google.com.tr yazmanız yeterli olacaktır.

Google Scholar ID oluşturmanın yanı sıra, atıf sayısının ne anlama geldiğini ve atıfların nasıl öğrenilebileceğini de açıklamışsınız. Atıf sayısı, bir bilimsel makalenin diğer bir bilimsel makale tarafından kaynak gösterilme sayısını ifade eder. Bu, söz konusu makalenin akademik dünyada ne kadar referans aldığını gösterir. Atıf yapılan çalışmaları öğrenmek için Google Scholar'ı kullanarak alıntılarınızı takip edebilir, kimlerin çalışmalarınıza referans verdiğini görebilirsiniz.

Son olarak, akademik makalelere ve tezlere erişim sağlamak için birkaç kaynağı paylaşmışsınız. ScienceDirect, Scopus, Academia, DergiPark, YÖK Tez, Google Akademik ve diğer kaynaklar, akademik çalışmalara erişim sağlayabileceğiniz platformlardan bazılarıdır.

Eğer başka sorularınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst