Google Play Store Ayarları Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye

Google Play Store ayarları nasıl yapılır? Google Play Store ayarları değiştirme işlemi oldukça kolaydır. İlk olarak, Google Play Store uygulamasını açın. Ardından, sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine tıklayın. Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine dokunun. Burada, hesap ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Örneğin, otomatik güncelleme ayarlarını değiştirmek isterseniz, “Uygulamaların otomatik güncellemelerini kontrol et” seçeneğine dokunun. Ayrıca, uygulama indirme tercihlerinizi de buradan düzenleyebilirsiniz. İndirilen uygulamaları otomatik olarak yükleme veya yalnızca Wi-Fi bağlantısı ile indirme gibi seçenekler mevcuttur. Ayarlarınızı istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
İçindekiler

Nasıl Google Play Store Ayarları Yapılır?​

Google Play Store ayarlarınızı nasıl yapılandıracağınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Cihazınızın ana ekranında bulunan “Play Store” uygulamasını açın.
Adım 2: Sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
Adım 3: “Kullanıcı Deneyimi Programı” bölümünde yer alan seçeneklerden istediğinizi seçebilirsiniz. Bu seçenekler, Google’ın Play Store’u geliştirmek için kullanıcı geri bildirimlerini toplamasına izin verir.
Adım 4: “Otomatik Güncelleme Ayarları” bölümünde, uygulamaların otomatik olarak güncellenip güncellenmeyeceğini belirleyebilirsiniz. Seçenekler arasında “Hiçbir zaman otomatik olarak güncelleme”, “Yalnızca Wi-Fi üzerinden otomatik güncelleme” ve “Her zaman otomatik güncelleme” bulunur.
Adım 5: “Uyarılar ve bildirimler” bölümünde, Play Store’dan almak istediğiniz bildirimleri belirleyebilirsiniz. Örneğin, yeni güncellemeler veya indirmeler hakkında bildirim alabilirsiniz.
Adım 6: “Oyun İçi Satın Alma” bölümünde, oyun içi satın almaları engellemek veya şifre gerektirmek için gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Adım 7: “Ebeveyn Denetimleri” bölümünde, çocuklarınızın Play Store’da erişebilecekleri içerikleri sınırlayabilirsiniz.
Adım 8: Ayarlarınızı tamamladıktan sonra, “Geri” düğmesine basarak Play Store’a dönün.

Nasıl Play Store Otomatik Güncellemeleri Kapatılır?​

Play Store’da otomatik güncellemeleri kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.
Adım 3: “Otomatik Güncelleme Ayarları” bölümüne gidin.
Adım 4: “Hiçbir zaman otomatik olarak güncelleme” seçeneğini seçin.

Play Store’da Uygulama İndirme Nasıl Yapılır?​

Play Store’dan uygulama indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 2: Arama çubuğuna indirmek istediğiniz uygulamanın adını veya anahtar kelimesini yazın.
Adım 3: Arama sonuçları arasından doğru uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.
Adım 4: Uygulama sayfasında “İndir” düğmesine dokunun.
Adım 5: İndirme işlemi tamamlandığında, uygulama cihazınıza yüklenecektir.

Play Store’da Uygulama Güncelleme Nasıl Yapılır?​

Play Store’da uygulama güncellemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden “Uygulamalarım” seçeneğini seçin.
Adım 3: Güncellemeleri kontrol etmek için “Güncellemeler” sekmesine dokunun.
Adım 4: Güncellenmesi gereken uygulamaları listeleyen bir sayfa açılacaktır. İstediğiniz uygulamaların yanındaki “Güncelle” düğmesine dokunun.
Adım 5: Güncelleme işlemi tamamlandığında, uygulama güncel sürüme yükseltilecektir.

Play Store’da Uygulama İncelemeleri Nasıl Yapılır?​

Play Store’da uygulama incelemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 2: Arama çubuğuna incelemesini yapmak istediğiniz uygulamanın adını veya anahtar kelimesini yazın.
Adım 4: Uygulama sayfasında aşağı kaydırarak “İncelemeler” bölümüne ulaşın.
Adım 5: “İncelemeler” bölümünde, diğer kullanıcıların yorumlarını ve puanlarını görebilir ve kendi incelemenizi yapabilirsiniz.

Play Store’da Uygulama Kaldırma Nasıl Yapılır?​

Play Store’dan yüklediğiniz bir uygulamayı kaldırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Cihazınızın ana ekranında bulunan “Ayarlar” uygulamasını açın.
Adım 2: “Uygulamalar” veya “Uygulama Yöneticisi” seçeneğini bulun ve üzerine dokunun.
Adım 3: Kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.
Adım 4: Uygulama sayfasında “Kaldır” veya “Kaldır” düğmesine dokunun.
Adım 5: Uygulamanın kaldırılması tamamlandığında, cihazınızdan tamamen silinecektir.

Play Store’da Hesap Değiştirme Nasıl Yapılır?​

Play Store’da hesap değiştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 2: Sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden “Hesaplar” seçeneğini seçin.
Adım 3: “Hesaplar” sayfasında, mevcut hesabınızın yanındaki “Çıkış yap” düğmesine dokunun.
Adım 4: Çıkış yaptıktan sonra, “Hesaplar” sayfasında “Hesap ekle” veya “+” düğmesine dokunun.
Adım 5: Yeni hesap bilgilerinizi girin ve “Hesap ekle” düğmesine dokunun.

Play Store’da Ödeme Yöntemi Nasıl Eklenir?​

Play Store’da ödeme yöntemi eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden “Hesaplar” seçeneğini seçin.
Adım 3: “Ödeme yöntemleri” bölümüne gidin.
Adım 4: “Ödeme yöntemi ekle” veya “+” düğmesine dokunun.
Adım 5: İstediğiniz ödeme yöntemini seçin ve gerekli bilgileri girin.
Adım 6: Ödeme yöntemi eklemeyi tamamlamak için “Kaydet” düğmesine dokunun.

Play Store’da Uygulama İade Nasıl Yapılır?​

Play Store’dan satın aldığınız bir uygulamayı iade etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 3: “Sipariş geçmişi” bölümüne gidin.
Adım 4: İade etmek istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.
Adım 5: Uygulama sayfasında “İade et” düğmesine dokunun.
Adım 6: İade işlemi tamamlandığında, satın alma bedeli hesabınıza iade edilecektir.

Play Store’da Uygulama Güncellemeleri Nasıl Otomatik Yapılır?​

Play Store’da uygulama güncellemelerini otomatik olarak yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 3: “Otomatik Güncelleme Ayarları” bölümüne gidin.
Adım 4: “Her zaman otomatik güncelleme” seçeneğini seçin.

Play Store’da İndirilen Uygulamalar Nerede Bulunur?​

Play Store’dan indirdiğiniz uygulamaları bulmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Cihazınızın ana ekranında bulunan “Uygulamalar” veya “Uygulama Yöneticisi” uygulamasını açın.
Adım 2: İndirilen uygulamaları bulmak için “İndirilenler” veya “İndirilen uygulamalar” sekmesine dokunun.
Adım 3: İndirdiğiniz uygulamaların bir listesini göreceksiniz.

Play Store’da Uygulama Güncellemeleri Nasıl Kontrol Edilir?​

Play Store’da uygulama güncellemelerini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun ve açılan menüden “Uygulamalarım” seçeneğini seçin.
Adım 3: Güncellemeleri kontrol etmek için “Güncellemeler” sekmesine dokunun.
Adım 4: Güncellenmesi gereken uygulamaları listeleyen bir sayfa açılacaktır.

Play Store’da Uygulama İncelemeleri Nasıl Okunur?​

Play Store’da uygulama incelemelerini okumak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 2: Arama çubuğuna incelemesini okumak istediğiniz uygulamanın adını veya anahtar kelimesini yazın.
Adım 4: Uygulama sayfasında aşağı kaydırarak “İncelemeler” bölümüne ulaşın.
Adım 5: “İncelemeler” bölümünde, diğer kullanıcıların yorumlarını ve puanlarını görebilirsiniz.

Play Store’da Hesap Nasıl Oluşturulur?​

Play Store’da hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1:

Google Play Store Ayarları Nasıl Yapılır?​

Google Play Store ayarlarına nasıl erişilir?
Uygulama otomatik güncellemeleri nasıl kapatılır?
Oyun içi satın alımlar nasıl engellenir?
Uygulama izinleri nasıl yönetilir?
Google Play Store hesabı nasıl değiştirilir?

Google Play Store ayarlarına nasıl erişilir?
Uygulama otomatik güncellemeleri nasıl kapatılır?
Oyun içi satın alımlar nasıl engellenir?
Uygulama izinleri nasıl yönetilir?
Google Play Store hesabı nasıl değiştirilir?

Geri