AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Google Maps Sokak Görünümü Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye

Google Maps sokak görünümü nasıl yapılır? Google Maps üzerinde sokak görünümü nasıl kullanılır sorusuna cevap vermek için öncelikle Google Maps uygulamasını açmanız gerekmektedir. Ardından, istediğiniz konumu arama çubuğuna yazarak arayın. Sokak görünümüne geçmek için ekranın sağ alt köşesinde bulunan sarı renkli insan figürüne tıklayın. Böylece seçtiğiniz konumu 3D sokak görünümü ile keşfedebilirsiniz. İstediğiniz yöne bakmak için ekranı sürükleyebilir veya fareyi kullanabilirsiniz. Sokak görünümü sayesinde seyahat edeceğiniz yerleri önceden keşfedebilir ve rotalarınızı planlayabilirsiniz.
İçindekiler

Google Maps Sokak Görünümü Nasıl Yapılır?​

Google Maps, kullanıcıların dünya genelindeki sokakları, binaları ve diğer yerleri 360 derece görüntülemelerine olanak sağlayan bir harita uygulamasıdır. Sokak görünümü, birçok insanın seyahat planlaması, adres bulma veya yerleri keşfetme amacıyla kullandığı bir özelliktir. İşte Google Maps sokak görünümü nasıl yapılır sorusunun cevabı:

1. Adım: Google Maps Uygulamasını Açın​

Google Maps’i kullanmak için öncelikle akıllı telefonunuzda veya bilgisayarınızda uygulamayı açmanız gerekmektedir. Google Maps’i indirip yükledikten sonra uygulamayı başlatın.

2. Adım: Arama Çubuğuna Yer İsmi veya Adres Girin​

Google Maps uygulamasının ana sayfasında bulunan arama çubuğuna gitmek istediğiniz yerin ismini veya adresini yazın. Örneğin, “İstanbul Boğaz Köprüsü” gibi bir arama yapabilirsiniz.

3. Adım: Sokak Görünümüne Geçin​

Arama sonuçlarından doğru yer seçildikten sonra, ekranın alt kısmında yer alan “Sokak Görünümü” seçeneğine tıklayın. Bu seçenek, o konumun 360 derece sokak görünümünü açacaktır.

4. Adım: Haritada Gezinin​

Sokak görünümüne geçtiğinizde, ekranda birçok navigasyon ve gezinme seçeneği bulunmaktadır. Haritayı sürükleyerek farklı açılardan görüntüleyebilir, “+” ve “-” düğmelerini kullanarak yakınlaşabilir veya uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca, sağ üst köşede bulunan yön oklarına tıklayarak farklı yönlere hareket edebilirsiniz.

5. Adım: Yerleri Keşfedin​

Sokak görünümü sayesinde, seyahat etmek istediğiniz yerleri daha iyi keşfedebilirsiniz. Çevredeki restoranlar, oteller, mağazalar ve diğer önemli yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, yolculuk planlamanızı yaparken sokak görünümünü kullanarak rotanızı daha iyi planlayabilirsiniz.
Google Maps sokak görünümü, kullanıcıların dünyayı keşfetmesine ve bilinmeyen yerlere sanal bir yolculuk yapmasına olanak sağlayan harika bir özelliktir. Yukarıdaki adımları takip ederek siz de istediğiniz herhangi bir yeri 360 derece sokak görünümüyle keşfedebilirsiniz. İyi geziler!

Google Maps Sokak Görünümü Nasıl Yapılır?​

Google Maps Sokak Görünümü nasıl yapılır?
Sokak görünümü kullanmak için Google Maps‘i açın ve istediğiniz yeri aratın.
Arama sonuçlarında çıkan yerin üzerine tıklayın.
Haritanın sol alt köşesindeki Sokak Görünümü butonuna tıklayın.
Şimdi Sokak Görünümü modunda istediğiniz yeri keşfedebilirsiniz.

Google Maps Sokak Görünümü nasıl yapılır?
Google Maps‘i açın ve arama yapın.
Arama sonuçlarında çıkan yeri seçin.
Sol alt köşedeki Sokak Görünümü butonuna tıklayın.
Artık Sokak Görünümü modunda yerleri keşfedebilirsiniz.

Geri