AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Google Drive Yedekleme Nasıl Durdurulur?

theking

Yeni Üye
Google Drive yedekleme nasıl durdurulur? Google Drive’da yedeklemeyi durdurmak için öncelikle hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, ayarlar sekmesine tıklayarak yedekleme seçeneklerine erişin. Yedekleme ayarlarına girdikten sonra, yedekleme işlemini durdurmak için “yedeklemeyi duraklat” veya “yedeklemeyi devre dışı bırak” seçeneğini seçin. Bu adımları takip ederek, Google Drive’da yedekleme işlemini durdurabilir ve gereksiz veri kullanımını önleyebilirsiniz. Unutmayın, yedekleme işlemini durdurduktan sonra verilerinizin güvende olduğundan emin olun.
İçindekiler

Google Drive Yedekleme Nasıl Durdurulur?​

Google Drive, dosyalarınızı bulutta güvenli bir şekilde saklamanızı sağlayan bir depolama hizmetidir. Ancak bazen yedekleme işlemini durdurmanız gerekebilir. Google Drive yedekleme işlemini durdurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Adım: Google Drive hesabınıza giriş yapın​

Google Drive hesabınıza giriş yapmak için www.drive.google.com adresine gidin ve Google hesabınızla oturum açın.

2. Adım: Ayarlar menüsünü açın​

Google Drive ana sayfasında sol üst köşede bulunan üç çizgi simgesine tıklayın ve açılan menüden “Ayarlar” seçeneğini seçin.

3. Adım: Yedekleme ayarlarına gidin​

Ayarlar menüsünden “Yedekleme ve senkronizasyon” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneği bulmak için sayfayı aşağı kaydırmanız gerekebilir.

4. Adım: Yedeklemeyi durdurun​

“Yedekleme ve senkronizasyon” sayfasında “Yedeklemeyi durdur” seçeneğini bulun ve tıklayın. Bu işlem, Google Drive yedekleme işlemini geçici olarak durduracaktır.

5. Adım: Yedeklemeyi tekrar başlatma​

Yedeklemeyi durdurduktan sonra istediğiniz zaman tekrar başlatabilirsiniz. Bunun için “Yedekleme ve senkronizasyon” sayfasında “Yedeklemeyi başlat” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Bu adımları takip ederek Google Drive yedekleme işlemini durdurabilir ve istediğiniz zaman tekrar başlatabilirsiniz. Unutmayın, yedekleme işlemi durdurulduğunda dosyalarınızın güncel kopyaları otomatik olarak Google Drive’a yüklenmeyecektir. Yedeklemeyi tekrar başlattığınızda ise dosyalarınız güncellenmiş halleriyle yedeklenecektir.

Google Drive Yedekleme Nasıl Durdurulur?​

Google Drive’da yedeklemeyi durdurmak için ayarlar bölümünden senkronizasyonu kapatın.
Yedekleme işlemini durdurmak için Google Drive uygulamasını kapatın.
Google Drive yedeklemesini durdurmak için dosya senkronizasyonunu duraklatın.
Yedekleme işlemini geçici olarak durdurmak için internet bağlantısını kesin.
Google Drive yedeklemesini iptal etmek için hesabınızı silin.

Yedekleme işlemini durdurmak için Google Drive uygulamasını kapatın.
Google Drive yedeklemesini durdurmak için dosya senkronizasyonunu duraklatın.
Yedekleme işlemini geçici olarak durdurmak için internet bağlantısını kesin.
Google Drive yedeklemesini iptal etmek için hesabınızı silin.

Geri