AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Google Drive Yedekleme Nasıl Alınır?

SoruCevap

Yeni Üye
Google Drive yedekleme nasıl alınır? İşte adım adım Google Drive yedekleme süreci. Öncelikle Google Drive hesabınıza giriş yapın. Ardından, dosyalarınızı yedeklemek istediğiniz klasörü seçin. Sağ tıklayarak “Bağlantıyı al” seçeneğine tıklayın. Bu işlemle birlikte yedekleme bağlantısı kopyalanmış olacaktır. Daha sonra, yedekleme almak istediğiniz cihaza geçin ve web tarayıcınızı açın. Adres çubuğuna kopyaladığınız bağlantıyı yapıştırın ve entera basın. Böylece yedekleme dosyalarınız indirilmeye başlayacaktır. İndirme işlemi tamamlandığında, dosyalarınız güvende olacaktır. Artık Google Drive yedekleme işlemi tamamlanmıştır.
İçindekiler

Google Drive Yedekleme Nasıl Alınır?​

Google Drive’ı yedeklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Bilgisayarınızda Google Drive uygulamasını açın ve oturum açın.
2. Adım: Google Drive’ı kullanmak istediğiniz dosyaları ve klasörleri seçin.
3. Adım: Seçtiğiniz dosyaları ve klasörleri sıkıştırılmış bir zip dosyasına dönüştürün.
4. Adım: Google Drive’ın web arayüzünde sağ üst köşede bulunan “Yeni” düğmesine tıklayın ve “Dosya yükle” seçeneğini seçin.
5. Adım: Yedeklemek istediğiniz zip dosyasını seçin ve “Aç” düğmesine tıklayın.
6. Adım: Google Drive’ın yüklenen zip dosyasını senkronize etmesini bekleyin.
7. Adım: Yedeklediğiniz dosyaları Google Drive’da bulunan “Yedeklerim” klasöründe kontrol edin.
8. Adım: Başarılı bir şekilde yedekleme alındığını doğrulamak için dosyaları açarak içeriğini kontrol edin.
9. Adım: Yedeklemeyi güncel tutmak için düzenli olarak yeni dosyaları ve klasörleri yedekleyin.
10. Adım: Yedeklediğiniz dosyaları farklı bir cihazda da erişilebilir yapmak için Google Drive’ı cihazınıza indirin.
11. Adım: Yedeklemelerinizi korumak için Google Drive hesabınızın güvenliğini sağlayın.
12. Adım: Yedeklediğiniz dosyaları gerektiğinde geri yüklemek için “Yedeklerim” klasöründe bulunan dosyaları indirin.
13. Adım: Yedekleme sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız Google Drive destek ekibine başvurun.
14. Adım: Yedeklemelerinizi düzenli olarak kontrol ederek gereksiz dosyaları silin.
15. Adım: Yedeklemelerinizi paylaşmak isterseniz dosyaları paylaşma izinlerini ayarlayın.
16. Adım: Yedekleme alırken internet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun.
17. Adım: Yedekleme işlemi tamamlanana kadar bilgisayarınızı kapatmayın veya interneti kesmeyin.
18. Adım: Yedeklemelerinizi düzenli olarak kontrol ederek eksik veya hatalı dosyaları tespit edin.
19. Adım: Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra yedeklenen dosyaları tekrar indirerek doğrulayın.

Google Drive Yedekleme Nasıl Alınır?​

Google Drive Yedekleme Nasıl Alınır?
Google Drive’a giriş yapın.
Yedekleme yapmak istediğiniz dosyaları seçin.
Seçtiğiniz dosyaları sağ tıklayın ve “Yedekle” seçeneğini seçin.
Yedekleme işlemini başlatmak için “Tamam” butonuna tıklayın.
Yedekleme işlemi tamamlandığında bildirim alacaksınız.

Google Drive’a giriş yapın.
Yedekleme yapmak istediğiniz dosyaları seçin.
Seçtiğiniz dosyaları sağ tıklayın ve “Yedekle” seçeneğini seçin.
Yedekleme işlemini başlatmak için “Tamam” butonuna tıklayın.
Yedekleme işlemi tamamlandığında bildirim alacaksınız.

Geri