Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Google Drive Çöp Kutusu Nerede?

theking

Yeni Üye
Google Drive Çöp Kutusu Nerede? Google Drive hesabınızda bulunan dosyaları kalıcı olarak silmeden önce, çöp kutusunu bulmanız önemlidir. Çünkü çöp kutusu sayesinde yanlışlıkla sildiğiniz dosyaları geri alabilirsiniz. Google Drive’ın çöp kutusu, hesabınıza otomatik olarak eklenen bir özelliktir. Dosyalarınızı geri yüklemek için, Google Drive ana sayfasına giriş yapmalısınız ve solda bulunan menüden “Çöp Kutusu” seçeneğini tıklamalısınız. Ardından silmek istediğiniz dosyaları seçip, sağ tıklayarak “Geri Yükle” seçeneğini kullanabilirsiniz. Eğer dosyalarınızı tamamen silmek isterseniz, çöp kutusuna giriş yaparak “Çöp Kutusunu Boşalt” seçeneğine tıklamalısınız.
İçindekiler

Google Drive Çöp Kutusu Nerede?​

Google Drive Çöp Kutusu, kullanıcıların silinen dosyalarını geçici olarak saklamak için kullanılan bir yerdir. Google Drive hesabınızda silinen dosyaları bulmak ve geri yüklemek için Çöp Kutusu’na gitmeniz gerekmektedir. Peki, Google Drive Çöp Kutusu nerede bulunur?

Google Drive Çöp Kutusu Nasıl Bulunur?​

Google Drive Çöp Kutusu’na erişmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Google Drive hesabınıza giriş yapın.
Adım 2: Sol üst köşede bulunan menü simgesine tıklayın.
Adım 3: Menüden “Çöp Kutusu” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Bu adımları takip ettiğinizde Google Drive Çöp Kutusu’na ulaşabilir ve silinen dosyalarınızı geri yükleyebilirsiniz.

Google Drive Çöp Kutusu Ne Kadar Süreyle Saklanır?​

Google Drive Çöp Kutusu’nda saklanan dosyalar, varsayılan olarak 30 gün boyunca tutulur. Bu süre boyunca silinen dosyalarınızı geri yükleyebilirsiniz. Ancak 30 gün geçtikten sonra dosyalarınız otomatik olarak kalıcı olarak silinir ve geri yüklenemez hale gelir.

Google Drive Çöp Kutusu Doluysa Ne Yapmalıyım?​

Eğer Google Drive Çöp Kutusu doluysa ve yeni bir dosya silmek istiyorsanız, öncelikle çöp kutusundaki dosyaları kalıcı olarak silmeniz gerekmektedir. Bunun için çöp kutusundaki dosyaları seçip sağ tıklayarak “Kalıcı olarak sil” seçeneğini kullanabilirsiniz. Dosyaları kalıcı olarak sildikten sonra yeni dosyaları silebilirsiniz.

Google Drive Çöp Kutusu’ndaki Dosyaları Nasıl Geri Yükleyebilirim?​

Silinen dosyaları Google Drive Çöp Kutusu’ndan geri yüklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 4: Geri yüklemek istediğiniz dosyayı seçin.
Adım 5: Dosyanın üzerine sağ tıklayın ve “Geri Yükle” seçeneğini seçin.
Bu adımları takip ettiğinizde silinen dosyalarınızı Google Drive Çöp Kutusu’ndan geri yükleyebilirsiniz.

Google Drive Çöp Kutusu’ndaki Dosyaları Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim?​

Google Drive Çöp Kutusu’ndaki dosyaları kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 4: Kalıcı olarak silmek istediğiniz dosyayı seçin.
Adım 5: Dosyanın üzerine sağ tıklayın ve “Kalıcı olarak sil” seçeneğini seçin.
Bu adımları takip ettiğinizde Google Drive Çöp Kutusu’ndaki dosyaları kalıcı olarak silebilirsiniz.

Google Drive Çöp Kutusu’ndaki Dosyaları Otomatik Olarak Temizleme​

Google Drive Çöp Kutusu’ndaki dosyaları otomatik olarak temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 2: Sağ üst köşede bulunan dişli simgesine tıklayın ve “Ayarlar” seçeneğini seçin.
Adım 3: Sol menüden “Çöp Kutusu” bölümünü bulun ve tıklayın.
Adım 4: “Çöp Kutusu” bölümünde “Çöp Kutusunu otomatik olarak temizle” seçeneğini bulun ve tıklayın.
Adım 5: Açılan pencerede “7 gün” veya istediğiniz bir süre seçeneğini işaretleyin.
Adım 6: “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklayarak ayarları uygulayın.
Bu adımları takip ettiğinizde Google Drive Çöp Kutusu’ndaki dosyalar otomatik olarak belirlediğiniz süre sonunda temizlenecektir.

Google Drive Çöp Kutusu Nerede?​

Google Drive’da çöp kutusu sol tarafta bulunur.
Çöp kutusunda silinen dosyaları geri yükleyebilirsiniz.
Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir.
Google Drive web arayüzünde çöp kutusu simgesi bulunur.
Çöp kutusunda yer alan dosyaları kalıcı olarak silebilirsiniz.

Çöp kutusu, Google Drive’ın sol tarafında bulunur.
Çöp kutusunda silinen dosyaları geri yükleyebilirsiniz.
Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir.
Google Drive web arayüzünde çöp kutusu simgesi bulunur.
Çöp kutusunda yer alan dosyaları kalıcı olarak silebilirsiniz.

Geri